Giriş
(5)

Nasıl yüzme öğrenmemi kolaylaştırabilirim?

dalak cemal
Kolaylaştırabilirim diye yazdım çünkü eninde sonunda öğreneceğim ve istesemde boğulamayacağımı biliyorum. Tabi sakin denizde. Bu yüzden suda korku yok. Yüzme bilmememe rağmen boynuma kadar yerlerde bile panik olmuyorum hatta boynumdan yüksek dalgalarda gayet sakin davranabiliyorum, kendimi salabiliy
Kolaylaştırabilirim diye yazdım çünkü eninde sonunda öğreneceğim ve istesemde boğulamayacağımı biliyorum. Tabi sakin denizde. Bu yüzden suda korku yok. Yüzme bilmememe rağmen boynuma kadar yerlerde bile panik olmuyorum hatta boynumdan yüksek dalgalarda gayet sakin davranabiliyorum, kendimi salabiliyorum, ufak dalışlar yapabiliyorum, yüksekten atlayabiliyorum vs.

Ancak yinede yüzmeyi beceremiyorum. Kurs gibi bir seçeneğim yok çünkü çevremde kurs yok. Dalgalarda vs kulaç atmaya çalışıp yüzmeye çalışıyorum ama beceremiyorum bir türlü. Ayaklar yukarıda dümdüz bir şekilde ilerlemeyi ancak birkaç saniye başarıyorum sonra sahile doğru sürükleniyorum.

Var mıdır bu işin püf noktası?
0
dalak cemal
(21.06.12)
benmi yanlış anlıyorum yoksa siz dalgaya karşı yüzmeye çalışıyorum ama beceremiyorum diyip yardım mı istiyorsunuz?

Dalga eğer çok şiddetliyse suyun yüzünde olduğun müddetçe kıyıya doğru sürüklenirsin istersen Michael Phelps ol farketmez ( ya da dur lan Phelps olsan farkedebilir bilemedim o normal değil)

okyanusta yüzmüş bir insan olarak (kızlar meraba) şiddetli dalgaya karşı yüzmenin tek yolu dipten gitmektir başka yolu yok.Dalga gerdimi gömücen kafayı dibe.
0
skywalkeremre
(21.06.12)
Hayır dalgaya karşı yüzmeye çalışmıyorum. Sahile doğru yüzmeye çalışıyorum. En kolayı oymuş sanırım.
0
🌸dalak cemal
(21.06.12)
superb
(21.06.12)
kafanı suya sokmazsan yüzme öğrenmen zorlaşır. özellikle kulaç gibi şeylerde.
bir de ceset pozisyonuyla başla sırt üstü-yüz üstü. suyun üstünde durdukça cesaretin artar.
0
cocodancer
(21.06.12)
bir yüzme tahtası alın onla başlayın.
0
check minus
(21.06.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.