[]

iş görüşmesi - giyim - farklı bir tat

selam canlar.

pazartesi bir iş görüşmesine gidiyorum. açıkçası, almak için yanıp kavrulduğum bir iş değil. isteklerim doğrultusunda evet, fakat tam istediğim gibi bir şey değil maalesef.

bir yakınım vasıtasıyla CV'mi gönderdim, bir hafta geçmeden görüşmeye çağırdılar. açıkçası, şartları tam bilmiyorum ama, iş için overqualified olduğumu düşünüyorum. ha nedir, çok iyi bi para verirlerse tamam derim.

neyse, konuya gelelim, ben bu görüşmeye lacoste tarzı t-shirt'le gitsem nefret ederler mi lan benden? şirket sigorta şirketi. işi kabul etme değil, daha iyi pozisyonlar için kendimi gösterme kafasındayım.

 
beyaz yaka tayfası her zaman takım elbiseye tapar, sektörde standart kullanım nasılsa bence öyle git.

o işe çok ihtiyacın yoksa başka alternatifler varsa çok kasma, ama orada çalışırken de sürekli takım elbise şartı varsa iş görüşmesine kot pantolonla gidersen son görüşmen olabilir.

ha bana kalsa iş gorusmesi sırasında o şirketin sadece misafirisin ne giydigine ne yaptıgına karışamazlar ama beyaz yaka dediğin şey kıldır attır tüydür takar mı takar
  • salimkayabasi  (21.06.12 15:33:52) 
gömlek ceketten şaşma reyiz ilk intiba önemli. ha gömlek kısa kollu olur ya da kıvırırsın gidene kadar şirkete geldiğinde giyersin ceketi zaten klimatik bi ortam vardır çok da sorun olmaz ceket giymek bu havada.


  • condom kurşunu  (21.06.12 15:34:49) 
ben şimdiye kadar hep kot-t-shirt gittim, bi etkisi olduğunu düşünmüyorum.


  • Laplace  (21.06.12 16:18:46) 
kurumsal bi şirketse hoş algılanmazsın sonuçta iş ne olursa olsun seninle görüşecek kesim İK departmanıdır ve adının yanına alacakları olumsuz bir not bundan sonra ki görüşmelerinide etkileyebilir.


kısacası şekilcilikten vazgeçme,karizmayı çizdirme.

ve daha iyi pozisyonlar için kendini göstermek istiyorsan önce kendini iyi göstermelisin. bununda yolu Takim elbiseden geçer. Üzgünüm ama acı ama gerçek. Sen işi ne kadar ciddiye alırsan işte seni o kadar ciddiye alır.
  • skywalkeremre  (21.06.12 16:41:39 ~ 16:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.