[]

araba satışı ve kasko hadisesi

arabamı satacağım. kaskom var. mini onarım kapsamında ufak tefek çizileri masrafsız hallettim.

yalnız arabada küçük göçükler de var. bunları tamir ettirirsem kasko hasarsızlığı zeval görecek. ama nasılsa arabayı da satacağım. bu hasarsızlığı bozmamın bana zararı olur mu?

şirket arabası kullanmaya başladım, dolayısı ile kovulmazsam epey bir süre yeni araba da almam sanırım.

 
konuyla çok iç içe değilim ama bildiğim kadarıyla kasko fiyatında en önemli etken TC KİMLİK NUMARASI!


  • sei2blood  (21.06.12 14:56:41) 
arabanın satış değerine etki edecekse yapılabilir. ancak arada kasko yapılmamış bir dönem olsa dahi, ruhsat sahibi aynı kişi olduğunda eski poliçelerine ve hasar geçmişine erişirler.

bir de, kasko poliçesinin bitmesine daha süre varsa primin kalan kısmı iade ediliyor.
  • screamshot  (21.06.12 15:48:07) 
bence yaptırmayın alan yaptırsın
atıyorum ön kaputta bir ezik vardır, yaptırırsınız, sonra ön kaput boyalı dediğinizde direkt kaçar adam kamyonun kamyonetin altına girmiş diyerek..
taş eziği için kapı boyatırsınız, yandan kazalı derler..
derler.
  • sli  (21.06.12 16:32:08) 
bence yaptırma. biriyle anlaşırsan belli bir fiyat farkı (500-1000 tl) koyup "istersen yaptırabilirim" dersin alıcıya.

birincisi bizim millet arabada boyaya karşı hassas. boya varsa direk kaza olarak düşünüyorlar.

ikincisi hasardan dolayı ilerde alınabilecek arabanın kasko primi artacaktır. tc kimlkle takip ediliyor.

üçüncüsü iade edilecek sigorta primini etkiler mi bilmiyorum ama muhtemelen etkiliyordur. etkilemese millet kaza yapıp kaskodan yaptırıp sonra kaskoyu iptal ettirirdi herhalde.
  • merhum  (21.06.12 16:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.