Giriş
(5)

Bilgisayar Virüsü :(

calimdor
arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce sinirlerimi bozan bir virüs yemiş bulunmaktayım, umarım ki aranızda bana yardımcı olabilecekler vardır. virüsten sonra bilgisayarın başına gelenleri anlatayım:virüsü yememle birlikte sağ altta windows "win32.banker.fs" "trojan.spyagent.da" gibi virüsler yediğimi ve sp
arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce sinirlerimi bozan bir virüs yemiş bulunmaktayım, umarım ki aranızda bana yardımcı olabilecekler vardır. virüsten sonra bilgisayarın başına gelenleri anlatayım:

virüsü yememle birlikte sağ altta windows "win32.banker.fs" "trojan.spyagent.da" gibi virüsler yediğimi ve spyware kullanmam gerektiğini söyledi. ctrl+alt+delete yaptıktan sonra görev yöneticisini artık kullanamadığımı gördüm. masaüstü arkaplanım değiştirilmişti ve ben masaüstü arkaplanını da kendi isteğime göre değiştiremiyorum artık. yani bir çok şeyi artık kullanamıyorum.

antispyware indirdim -spywaredoctor- bir güzel enfeksiyon falan yakaladı ancak bana bir faydası dokunmadı, görev yöneticimi vs. geri alamadım. ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? windowsu 1gün hatta bir kaç saat geri alma gibi bir şansımız mevcut mu?
0
calimdor
(13.10.08)
Donatilar -> sistem araclari -> sistem geri yukleme gibi bir sey olmasi lazim. Ordan windows'u onceki bir tarihe geri yukleyebilirsiniz ama ise yarar mi bilmiyorum.
0
vita vinum est
(13.10.08)
sistem geri yükleme aktif değilse, avg temizliyor olması lazım dediğin şeyi...
0
mortifera
(13.10.08)
sabah 6'ya kadar verdiğim yoğun mücadeleler sonucunda az hasarla atlattım galiba bu virüsü.

5-6 tane ayrı anti-spyware'la bilgisayarı en ince noktalarına kadar taradım, onlarca enfeksiyon, yüzlerce virüs ve tehlikeli bilmem ne temizledim. ardından görev yöneticisini taskmgr.exe'den açarak ctrl+alt+delete sorunu ortadan kalktı ve artık ctrl+alt+delete ile görev yöneticisine ulaşabiliyorum. masaüstü arkaplanımı hala özellikler bölümünden değiştiremiyorum ama herhangi bir resmi "arka plan olarak ayarla" diyerek bu srunu da hallediyorum.

neyse, geçmiş olsun bana çok uğraştırdı kereta :D
0
🌸calimdor
(13.10.08)
Arkaplan işini de registry den halledebilirsin google da bulamadım ama aramaya inanmak lazım.
0
thefin
(13.10.08)
antispyware tek başına yeterli olmaz. antivirüs programı kullanmalısın. antispyware ve antivirüs programlarıyla yapacağın taramaları, windows'u güvenli kipte açarak yaparsan daha sağlıklı olur gibime geliyor.
0
edge_nabby
(13.10.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.