[]

ODTÜ'de Yan Dal Konusunda Tavsiye Verecek Olan?

Merhabalar duyuru ahalisi,

Ben ODTÜ'de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün 1. sınıfını 3.72 ortalamayla bitirdim ve hazır ortalamam yüksekken yan dala başvurmak istiyorum; ama ne seçeyim ne yapayım karar veremedim. İleride, yani mezuniyetten sonra yurt dışında yüksek lisans yaparak oralarda bir yerde çalışmak istiyorum, dolayısıyla biraz özel sektöre yönelmem gerektiğini hissediyorum bu yan dalda; ama işletme programları arasında bile karar veremiyorum açıkçası. Şu an aklımda olan programlar şunlar, bunlar arasından 5 programlık bir tercih listesi yapmam gerekiyor:

Psikoloji - psikoloji
Şehir ve Bölge Planlama - Şehir Planlama
İktisat - Uluslararası İktisat
İşletme - Genel İşletme
İşletme - Girişimcilik
Uluslararası İlişkiler - Avrupa Çalışmaları

Fikir belirtecek herkese şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla.

 
işletmede management dersleri var, iktisatta yok. iktisatta da işletmeye göre çok daha ağır econ derslerin olacak. benim de aklımı kurcalayan bir soru aslında bu.. diğerleri değil de kesin, iktisatla işletme arası kıyaslama yaparken birini diğerinin üzerine koyamıyorum.


  • jack of hearts  (21.06.12 15:05:06 ~ 15:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.