[]

yıllardır bitmeyen projelerle ilgili belediye'ye nasıl hesap sorabiliriz?

selamlar,

istanbul'da yaşayanların bildiği gibi istanbul büyükşehir belediyesi(ibb) bir sürü proje(ulaşım/sosyal tesis/restorasyon vb.) başlatıyor ama neredeyse hiç birini taahhüt edilen zamanda bitiremiyor.

örneklemek gerekirse:
1- taksim - yenikapı metrosu - kasım 2009
2- marmaray - ekim 2009
3- beylikdüzü metrobüs - ekim 2009
4- kuzguncuk iskelesi - mayıs 2012
5- kadıköy kartal metrosu - 2008

benim aklıma gelen bunlar. daha da kim bilir kaç tane var.

vatandaş olarak bunların bitmemesi ve kullanamadığımızdan dolayı kardan zarar ediyoruz. ayrıca inşaatlarından dolayı da ayrıca(ekstra trafik, görüntü kirliliği, para kaybı vb.) zarar görüyoruz.

şimdi biz bu olumsuz durumlar sebebiyle belediyeye hesap soramaz mıyız?
vatandaşın tazmin hakkı yok mudur bu durumlar için?
belediye istediği işi, istediği şekilde, istediği zaman mı yapar?

teşekkürler.

 
bugun yasadigim seyden sonra sonmez reyis'in hack tarifi gibi hesap sorma tarifi vermek istiyorum. dilekce, yazi, mail bunlar fasa fiso. hesap sormak istiyorsan gireceksin mulki amirinin odasina dayayacaksin kafasina silahi, 3 ay sonra geldigimde bu projeler bitmemisse seni rahmetli ananin yanina yollarim diyeceksin.

not : 1 aydir randevu almak icin kendimi yirtiyordum. bugune aldim. gittim. sistem koptugu icin hasta bakamiyorlarmis. ulan doktor orada bos bos oturmus netten okey oynuyor. hasta da bekliyor. neymis sistem yokmus. su an oyle sinirliyim ki karsima bir doktor,memur,yonetici ciksa ellerimle yogurup onu bir cigkofteye donusturebilirim.
  • keltikfrost  (21.06.12 13:53:58 ~ 13:57:02) 
ülkece öyle ileri(!) bir demokrasi tecrübe ediyoruz ki, şu laf geldi aklıma şikayet meselesiyle ilgili olarak:

ananı kim belledi? kadı. kime şikayet edeceksin? kadıya.
  • sister blister  (21.06.12 14:27:25) 
Marmaray projesinin resmi bitiş tarihi 2016, o yüzden hesap soramazsın.


  • exordinary  (21.06.12 15:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.