[]

kavun, karpuz vs.

iki sorum var;
1. kavun, karpuz ile hangi peyniri yiyorsunuz? (spesifik cevap arıyorum, bir sürü peynir denedim anneanne evinde kavun-karpuz peynir tadına ulaşamadım:)
2. resimdeki kavunlar arasında ne fark var? soldakinden aldım, çok tatsız çıktı, olgunlaşmamış diyedir değil mi?


 
1. beyaz peynir
2. cinsleri farklı. ikisinin de kelekleri, olgunları var ve ayrı ayrı lezzetlidir.

  • kisa  (21.06.12 12:09:18) 
1- beyaz peynir.
2- soldaki kırkağaç tipi. soldakiler daha lezzetli olur.

  • baldur2  (21.06.12 12:13:32) 
1.tam yagli inek ezine ile yiyorum.


  • cairo  (21.06.12 12:23:54) 
1. Beyaz peynir.

3. Bunların yanında bir de etimek'le dene. Orgazmik lezzetlerin zirvelerinde cirit attım geçen gün.
  • reyals  (21.06.12 12:24:18) 
1-lokum diye satılan bir beyaz peynir tipi var karpuz onunla çok güzel gidiyor.
2-ikiside farklı tür, soldakinin daha değişik bir lezzeti vardır, tazeyken de güzel olur uzun süre bekletilince de güzel olur, değişik bir şey, göynemek deriz biz, içi göynüyor yumuşuyor daha değişik bir lezzet oluyor. iyisini bulmaz biraz zor oluyor ama.
sağdaki de güzel bana kötüsü denk gelmedi. genelde daha tatlı oluyor.
bir de hırsızçalmaz kavunu var. onu da muhakkak denemelisin
  • vincenzo  (21.06.12 12:27:30) 
soldaki, yani kırkağaç kavunu her türlü daha iyi. genelde kelek çıkmaz. sağ taraftaki genelde fos çıkar, düzgün olsa da yavşar. kırkağaç daha diri, daha lezzetlidir.

peynir olarak da sert hakiki ezine peyniri iyidir.

bir de adını bilmediğim beyaz, boylamları olan, ufak bir kavun cinsi var. o daha muhteşem.
  • holydreamer  (21.06.12 12:29:29 ~ 12:31:31) 
1)beyaz peynir ancak çok tuzlu olmasın. şimdiye kadar görüdüğüm en iyi tuz oranını bim'de silindir bi kabın içinde satılan yuvarlak beyaz peynirlerde gördüm.
2)soldaki kavun, yazın sonu veya sonbaharda daha çok olgunlaşır. ondan bazı yörelerde kış kavunu olarak bilinir, bu tip kavunları neye göre seçiyorlar anlamadım ben. sağdaki kavun ise iyi seçilirse en bal gibi tadı veren kavun çeşididir (piyasa bulabileceklerinin arasından söylüyorum). sağdakini seçmek için götünü koklayacaksın. hangisinin kokusu en yoğun ve güzelse o en olgunlaşmış olanıdır.

  • yemrem  (21.06.12 12:31:23) 
Koyun peyniri, isli peynirle de guzel oluyor


  • sirena  (21.06.12 12:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.