[]

Yurtdışı - Parayı Yanınızda mı Taşıyorsunuz, Kredi Kartı mı?

ekşisözlükte araştırdım ama millet cebinde paralarla mı geziyor anlamıyorum. Bu riske değer mi? Kredi kartından harcasam ya da bittikçe atm'den çeksem, geri döndüğümde banka evime bir bardak soğuk su yollar mı? Geçen sene atm'den çektim biraz, oturup hesaplamadım ama baya iyi komisyon verdim sanki. Kredi kartıyla ödesem çoğunluğu durum aynı mıdır?

Herhangi tavsiyesi olan var mıdır?

10 gün ingiltere olacak benim için. şimdi 10 kişilik hosteller falan var. özel odam da yok. şimdi o kadar yol, o kadar para cepte. öğrenciyiz, deli gibi biriktirdik.

 
Ben hep kredi kartında, bankamatik kartında taşıyorum. Özel bir sebebi yok. Cüzdan taşımayı sevmediğimden cebimde fazla para olup, kaybolmasını istemiyorum.


  • bir kac yazar once  (20.06.12 23:59:04) 
Ben de banka kartı kullanırım her zaman. Hem para nereye gidiyor görebiliyorum.


  • dampire  (21.06.12 00:03:39) 
yurt dışında geçen banka kartı var mı??


  • even i say faith no more  (21.06.12 00:19:09) 
ben danimarka hariç hep nakit kullandım. bankalardan ve kartlarından pek hazetmemeden kaynaklı olabilir ve hiç sorun yaşamadım.


  • aeroflot  (21.06.12 00:22:56) 
kredi karti kullanabilirsiniz. banka kendi doviz kurunu kullanip az fazla yaziyor, ama 10 gunluk harcamada hissetmezsiniz. kart gecmeyen yerler icin az da nakit getirin. %20 nakit %80 kart gibi olabilir.


  • cench  (21.06.12 00:36:45) 
ben fransa'da hesabıma bağlı kredi kartı kullandım baya iyi oldu çok da güzel iyi oldu


  • hayricik  (21.06.12 00:39:05) 
Normalde hep bankayaya yatırırdım. Bir gün nedense yanıma aldım. Gürcistan sınırından geçiyorum. Vize bitmiş benim haberim yok. Pat diye durdurdular. Kaldım göt gibi ortada. Kredi kartı geçmiyor, bırak kredi kartını bankamatik bulamıyorum. Bulsam da gürcüce bankamatik ile nasıl baş edeceğim. Her neyse 150 dolar rüşvet verdik geçtik.

Yanınızda her ihtimale karşı nakit para taşıyın.

Not : Şimdi bazı uyanıklar çıkıp gürcistan vize istemiyor ki abi diyebilir diye baştan söyleyim, Bakü'ye geçecekseniz Bakü Vizesi var mı diye bakıyorlar. Yoksa dımdızlak ortada kalıyorsunuz. Bu da böyle bir anımdır.
  • alideemir1  (21.06.12 01:36:34) 
Ben LA'de 3000$ cash ile dolaşmıştım 1 ay. Tabi elemanlar 100$'ları görünce nevri dönüyor. Büyük banknotları ayrı cepte, küçük banknotları ayrı cepte taşımak lazım...


  • sku  (21.06.12 09:32:10) 
Yanımda 2000 euro'ya kadar nakitle gezdiğim çok zamanlar oldu. Başıma bir tatsızlık gelmedi. Belki biraz da şanslıydım. Sonraları Vakıfbank kartımla atm'den çekmeye başladım. 200 euro'ya 4 euro kesiyordu. Epey işime geldi. Her halükarda cepçilere karşı çok çok uyanık olmak lazım.


  • dursunkaptan  (21.06.12 14:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.