[]

Firefox kucuk bi sorun

En azından benim icin sorun yeni sekme acınca en son sekmede hangi sayfa acıksa orasının adresi cıkıyor onu silip yeniden yazmam gerekiyor. önceden boyle değilde nasıl düzeltirim.




 
about:config'den ayar değişikliği yaptın mı?

bu sorun çıkmadan hemen önce kurduğun bir eklentinin marifeti de olabilir. böyle olduğunu düşünüyorsan, eklentinin ayarlarına bak. kurduğun eklentileri sayabilir misin bi?
  • edge_nabby  (12.10.08 19:58:50) 
eklenti ayarları için araçlar -> eklentiler'e tıklayıp her ekletinin ayarına bakabilirisiniz ama sanmıyorum eklenti yüzünden olacağını


  • moroff  (12.10.08 21:38:03) 
load on new tabs >>> current page'e ayarlanmışsa ondan olur.

about:config'de loadonnewtab'ı 0 yapın.
  • cruor  (12.10.08 22:09:02 ~ 22:10:50) 
adres çubuğuna "about:config" yaz, enter'a bas. dikkatli olacağına söz ver. süzgeç yerine "loadonnewtab" yazın. çıkan ayara çift tıklayın, değerini sıfır yapın.

@cruor
ayar isminin doğru olduğuna emin misin? bende loadonnewtab diye bir ayar yok.
  • edge_nabby  (13.10.08 00:26:49) 
büyük ihtimalle bir eklentiden kaynaklanıyor çünkü firefox'un, eklentisiz olarak, açılan tablarda "currrent page" ayarı yok ve düzeltilmeyecek diyorlar.

bugzilla.mozilla.org

programlar/mozilla firefox/mozilla firefox (safe mode) ile eklentisiz şekilde çalıştır.

sorun yoksa normal olarak firefox'u açıp, tools > add-ons eklentileri(skype eklenti yüklüyor mu bilmiyorum varsa ilk önce onu yoksa sırayla) disable ederek dene.

veya direkt bu eklentiyi kurup yeni açılan tabların nasıl davranacağını belirleyebilirsin.

addons.mozilla.org

edit: bugzilla
  • free spirit  (13.10.08 13:05:03 ~ 13:51:33) 
@edge_nabby

eminim. hatta bende biri tab biri window olmak üzere iki tane var.
img217.imageshack.us

yalnız ben 2.0.0.17 kullanıyorum. sizin versiyonunuz farklıysa olmayabilir.
  • cruor  (13.10.08 21:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.