[]

Kontakt Lens - 2

Selamlar sevgili duyuru ahalisi, şu: www.eksiduyuru.com duyurumda da belirtmiştim lens konusunu.

bugün gittim doktora, sol gözümün derecesi biraz büyük olsa da ikisine de aynı dereceyi yazdı lensler karışmasın diye, verdi bana.

tanıdık bi gözlükçü var bizim, bana purevision 2 hd diye bi lens verdi. orada da ilk çiftini taktılar, şu anda her şey yolunda gibi görünüyor.

şimdi bu gözlükçü bu lensleri verirken bunların aslında 'aylık' lensler olduğunu söyledi ama haftada bir çıkarmam benim yararıma olurmuş. sen 5-6 günde bir çıkar, lenssiz uyu o gece, 1 ay geçince yeni lens çiftine geç dedi. sizce de böyle mi olmalı, ne dersiniz? şimdi bu ilk taktığım lens çiftini 5-6 gün hiç çıkarmasam (hiç lens deneyimim yok) bi problem olmaz değil mi?

bi de ben bu lensi çıkaramamaktan ve takamamaktan çok korkuyorum ya, gözlükçüde kadın takarken bile birazcık gerildim, ben nasıl becereceğim bunu? elimi normalde kirpiklerimin dibindeki bölgeye bile değdiremiyorum gözümü kırpmadan. becerebilir miyim sizce?

 
bir gece kalsın gözünde, eğer rahatsız etmezse ikinci gece de kalsın. böyle böyle gidebildiği yere kadar dene bence. tabi yine 5-6 günde bir çıkar sürekli lensle gezme. rahatsız ederse de boşver lensle uyuma zaten aylık bile olsa hiç yararlı ve iyi bir şey değil lensi sürekli gözde tutmak.

tırnakların uzun olmasın, mümkünse kullanacağın parmaklarının tırnaklarını kısacık kes ki heyecanla, gerginlikle gözünü yırtmayasın.. lensi parmak ucunda gözde duracağı şekle getirdikten sonra başka bir tarafa bak, mesela sağ gözüne takıyorsan iyice sola, sola takıyorsan iyice sağa bak. yani gözün daha az hissedeceğin beyaz yerine yerleştir ilk lensi. daha sonra kapatıp açarsan birkaç kez lens gitmesi gereken yere yerleşecektir.

yapa yapa alışacaksın, ilk başta rahatsız olman normal, gözünü elliyorsun sonuçta. sonra bi tıkla halledebilir hale geleceksin zaten.
  • in vino veritas  (20.06.12 19:46:57 ~ 19:47:34) 
becerirsin çok çabuk atlatırsın takıp çıkarma sıkıntısını ama ben her gece yatarken çıkartan birsiyim. o şekilde kullanımı tavsiye ederim. diğer gelecek yorumlara göre değerlendirmenizi yapınız.


  • ykyt  (20.06.12 19:48:03) 
takıp çıkarma kısmıyla ilgili şunu diyeyim: gözünün aslında o kadar da hassas bir şey olmadığını fark edince sorun kalmıyor. cidden de o kadar hassas bi şey değil.


  • devilred  (20.06.12 19:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.