[]

Not Ortalaması hesaplamak

Kredi sistemiyle ders geçme üzerine kurulu sistem. Vermem gereken toplam 50 ders var 35 tanesini verdim. Bu 50 dersten 6tanesi 2kredi. diğer 44'ü 3 kredili dersler. Benim şu an not ortalamam kaç civarlarında geziyor nasıl hesaplayabilirim ? bunun basit bir yazılımı fala mevcutmudur ?




 
tek tek elle hesaplayabilirsin.

6 x 2 = 12 + 44 x 3 = 12 + 132 = 144 kredi

(ders kredisi x notun) + (ders kredisi x notun) ... seklinde devam edip 144'e boleceksin. agno'n elinde.
  • entrapmen  (20.06.12 15:38:27) 
teşekkür ederim birşey daha sormak istiyorum ff'lerde eklenecek mi ?


  • sabor  (20.06.12 15:51:00) 
ff'leri de +0 olarak ekleyeceksin. kredi sayısı sabit kalacak. böylelikle düşecek ortalama.


  • rony  (20.06.12 15:57:33) 
ff 0 etkiyeceginden eklemene gerek yok. 50 dersi de aldigindan toplam kredisine bolmen gerekiyor. ff'ler bu noktada etkiyor. yani kredileri etkirken notun etkilememis oluyor.


  • entrapmen  (20.06.12 15:58:40) 
önce ff gelen ama sonradan alıp yükseltiğin dersler farklı yansıyor hesaba. sistem hesaplıyor sen ne yaparsan yap tam çıkmaz o hesap.


  • bilan  (20.06.12 16:59:48) 
FF gelen dersi tekrar aldığında ne gelirse o yansır direkt. Sistem hesaplıyor sen yapamazsın diye bir şey yok. entrapmen'in dediği gibi olacak aynen.


  • waboose  (20.06.12 17:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.