[]

ryanair

ryanair ile ucak bilati alacağım fakat boarding pass yazdırılması gerekiyor gibi ifadeler var. onlarda kafam karıştı. normalde uçak bileti alınca direk havaalanına gidip check-in'e giriyorduk.

bunda ne yapamamız gerekiyor? hatta bilet alımından itibaren adım adım anlatan olursa çok sevinirim. hangi aşamada neyi bastırıyoruz?

bir de bagaj kısıtlamalarında bilet alırken kabin bagajı çeşitlerinde hard covered, soft covered, none dediği ne? none deyince sırt çantasıyla mı gitmek gerekiyor?

 
fikir olsun diye söylüyorum;

ryanairden almadım ama olimpicairdan aldığım bilet için mail adresime gelen pdf dökümanını print alarak gittim. boarding pass o olabilir belki.

bir de şöyle bir döküman buldum

gospain.about.com
  • new way of life  (20.06.12 13:04:36) 
ryanair adabı, belirtilen ölçülere uyan bir bagaj, max 10 kg doldurabilirsiniz. yoksa 50 € ödersiniz.. bagaj ölçüleri belirtilir, uçağa girişte de o ölçülere uyuyor musunuz uymuyor musunuz diye kontrol ederler. ölçüyü bilmiyorum ama bileti alırken yazar.. bu bagajı da uçağa alırsınız handbaggage yani.. sadece onu alabilirsiniz, yok laptop çantası yok normal çanta yok, tek parça, ne sığdırabilirsen, yoksa 50 €.. sıvı falan alamazsınız dolayısıyla parfüm vesaire hariç...

uçuşunuzdan 1 gün önceye kadar online checkin yapmanız gerek yoksa ceza ödersiniz. 2 hafta öncesinde açılır online checkin.. gidiş ve dönüş biletinizin checkinini yapın, 2'şer tane çıktısını alın öyle gidin..
  • kveldulv  (20.06.12 13:12:52 ~ 13:13:51) 
bir kağıt var barkod bulunan üzerinde. çıktı almadan giderseniz (geçen sene) 40 euro gibi bir mebla ödüyorsunuz. astarı yüzünden pahalıya geliyor.


  • turangue  (20.06.12 13:42:26) 
boarding pass'i siyah beyaz bir yazıcıdan dahi olsa çıktısını alıp havalimanına gidin, yoksa 40 euro bayılıverirsiniz.


  • piotr  (20.06.12 14:13:22) 
nereden yolculuk edeceginize bagli olarak boarding pass'a ryanair masasinda muhur bastirmaniz gerekebilir. bu vize kontrolu oluyor ve pasaportunuzdaki vizeye bakarak pass'i onayliyorlar.

bunu yapmazsaniz 40/50 euro ceza yok, ama ucaga alinmazsiniz.
  • fdegir  (20.06.12 17:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.