[]

uyanamıyorum, dinlenemiyorum

ortalama 7 saat uyumama rağmen sabah kalkmakta çok güçlük çekiyorum.
fiziksel olarak yorucu bir yerde çalışmamama rağmen uyandığımda da bir türlü dinlendiğimi hissedemiyorum, özellikle bacaklarım çok yorgun oluyor.
ne yapmalıyım?


 
yatağınız rahat olmayabilir, derin uyuyamadığınız için oluyordur ya da yattığınız odanın havalandırması iyi olmayabilir, sıcaklığından rahatsız olup iyi uyuyamıyor olabilirsiniz. (Bir şey bildiğimden değil sadece yorum) İyi uykular :)


  • candy'ye müslüman  (20.06.12 09:41:21) 
(bkz: uyku apnesi) olabilir belki. bacaklardaki durumdan dolayı apneyle alakasız da olabilir ya neyse. bir uyku merkezine gitmekte fayda var.


  • merena  (20.06.12 09:44:47 ~ 09:45:25) 
bir spora başlayın
bilhassa hafif tempo koşu ve yüzme

  • technicalte  (20.06.12 10:02:55) 
1-2 haftadır aynı sorun bende de var. yılın belli dönemlerinde oluyor bu bana galiba. 2 haftaya kadar çok iyi uyuyordum ama artık yorgun kalkıyorum ve evet benim de bacaklarım çok yorgun oluyor.


  • readmymind  (20.06.12 10:10:26 ~ 10:11:01) 
"bacaklarım çok yorgun oluyor" mnskm yaklaşık bunu 2 yıl boyunca çektim. lise sabahlarımı sikti bu ağrı. yanlış hatırlamıyorsam üni için şehrimi değiştirdiğimde değişti bu olay ancak.
rahat uyuma önerisi olarak sadece boxer+yorgan+her türlü camı kapısı açılmış odada uyumayı önerebilirim, eğer beliniz açıkta kalmaz ise yaklaşık son 1 haftadır uyguladığım bu teknik sayesinde belki rahat uyuyabilirsin.
onun dışında sleep cycle programları da faydalı olur. faydalı olmadan önce şunu deneyebilirsin: günde ya 6 saat uyumak ya da 9. bi dene.
onun dışında2: yatak altına demir silindir koyma olayı diye bir şey var. duyuruda sorulmuş ben de tv'den hatırladığım kadarı ile açıklamıştım. onu araştırabilirsin, kullanan çoğu kişi az uyuyup dinç kalktığını söylüyor "imiş".
onun dışında3: başının 2 yanına büyük ya da orta boyutlu hoparlör koy uyumadan önce. normalde bu sadece net rüyalar görmeye yarıyor ama belki uykun için de faydalı olabilir.
hiç birisini götten sallamıyorum, ilmi-bilmi açıklamaları var, yazmaya üşendim.
  • dieselsingle2  (20.06.12 10:23:09 ~ 10:25:15) 
depresyon gibi psikolojik bi sıkıntı da olabilir.


  • camino real  (20.06.12 10:23:50) 
demir ve b12 eksikliği olabilir. eğer kısa süreli bir olaysa mevsim geçişindendir -ki yaşın 25- 30 yaş arasıysa bu yaşlarda normal- aile hekimine danış. muhtemelen sana supradyn multivitamin verecek ve bol bol su içmeni söyleyecek.


  • silver apple  (20.06.12 10:31:06) 
montla uyu.


  • raki masasinin degismez adami  (20.06.12 10:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.