[]

Bilgisayarın bozuk parçası hangisi?

Selamlar,

Masaüstü bilgisayarım evden uzak kaldığım sırada çalışmaz hale gelmiş. Problem şu görünüyor, power tuşuna bastığımda kasa elektriği alıyor ama ekrana görüntü gitmiyor. Ama ekrana görüntü gitmemesiyle beraber windows'un da açılma sesleri gelmiyor. (Gerçi windows'un açılması için bir tuşa basmak gerekiyor olabilir ama ekranı göremediğimizden..) Bu arada ekranı laptop'a bağlayıp sorunsuz çalıştırabiliyorum.

İnternette bir ton araştırdım herşeyden olabilir gibi görünüyor. 2 adet farklı ram kullanıyorum ikisini de slotları değiştirerek tekli ve değişik kombinasyonlarda çalıştırdım, sonuç aynı. Araştırdığım forumlardan birinde bios pilini çıkartıp, bir süre bekleyip geri takın demişler. Bunu yaptığımda ekrana geçici olarak görüntü geldi ancak ekranda yukardan aşağıya uzun "-" işaretleri halinde şeritler belirdi. Ayrıca yanılmıyorsam o sefer açtığımda windows da açıldı. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar açılmadı. Daha sonra aynı işlemi uyguladıysam da fayda etmedi.

Durum böyleyken böyle. sorunun ekran kartında olacağını tahmin ediyorum, ekran kartı alayım diyorum ama emin olmadığım sürece para vermek de istemiyorum açıkçası. Parçaları değiştirip deneyebileceğim başka bir kasa yok elimde yani başka bir bilgisayar parçalarına erişimim yok. Mümkünse sorunun sebebini doğrudan belirleyip, bozuk parçanın yenisini alarak minimum maaliyete sorunu çözmem gerekiyor.

Cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

 
ekrana bi kez görüntü geldiyse ekran kartında problem yoktur bence. tavsiyeler doğru gelmiş. genelde ramlerden olur bu tür şeyler. 2 farklı ram ve 2 slot varsa ramleri tekli ve ikili olarak deneyebileceğin 6 farklı kombinasyon var hepsini denemişsindir umarım. bir de işlemciyi de çıkarıp geri takıver. bir de alete yeterli güç gelmiyor olabilir. güç kaynağında da olabilir yani sorun.


  • ritu vs asas  (19.06.12 22:07:01) 
powera basılı tutarak kapat. kapanınca güç kablosunu çıkar. powera basılı tutarak güç kablosunu geri tak. çalışınca powerı bırak.


  • syangela  (19.06.12 23:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.