[]

Özürlüye anlatır gibi Büyükada' yı anlatma

evet 20 yıllık istanbullu olarak konu büyükada olunca özürlüyüm. birkaç kere gittim onda da kalabalıktık ve plan yapan ekipte olmadığım için sadece millete ayak uydurdum nerede ne yapılır hiçbir şey hatırlamıyorum.

haftaiçi günübirlik bir büyükada gezisi planlayabilir misiniz acaba? nasıl gidilir, nereye mutlaka gidilmelidir, bisiklet kiralanmalı mıdır, kiralanacaksa nereden kiralanmalıdır, nerede ne yenmelidir, piknik tarzı bir şey daha mı mantıklı olur... "bunu da biliyodur heralde amk" demeyin, her türlü cevaba ihtiyacım var :)

ekleme: geziyi yapacak kişiler: 1 kadın 1 erkek

 
Mevzu anlaşıldı yeni bir kız arkadaşla büyükada planlıyorsun. Bisiklet kiralama o en tepeye çıkmak hem ayrı bir ölüm, hem de zırt bırt daracık yollarda yanından geçen faytonların altında kalma tehliken çok yüksek.

Yürüyerek adanın tepesine 25-30 dakikada çıkabilirsin. Adanın tepesinde büyük bir piknik alanı var. Orada serilin, dinlenin sonra kiliseye çıkın bakın. Orada at eşekler var bir iki tur onlara binin.

sonra salına salına aşağıya inip dondurma alın sahildeki taşlıklara oturup dinlenin sonra gemiye atlayıp geri dönün. Bu kadar!
  • secretcode  (19.06.12 21:29:40 ~ 21:30:42) 
bence bisiklete binmek lazım. ilk sorduğunuz yerden kiralamayın, bikaç yere sorun. iki kişiyiz, indirim yapın falan deyin. öyle ya da böyle birisi ucuza verecektir.

biraz yorucudur bisiklet, yokuş çok fazla. o yüzden arada inip yürümeniz gerekecek. ama eğer yanında sevdiğin biri varsa eğlencelidir de.

faytonlardan korkmayın ama dikkatli de olun. çok kaza oluyor. faytona binmeyin ayrıca, çok kazıklıyolar. gerek yok bence. iki kişi o kadar para vermeyin boşuna. bisikletle yorularak adayı gezmek daha eğlenceli.

bisikletçilere veya bakkallara harita sorabilirsiniz, biz almıştık bi tane harita. bütün adayı bir kere turlamak zaten bir gününüze mâl olacak. ama isterseniz küçük tur yapıp geri de inebilirsiniz. yanlış hatırlamıyosam eşeklerin falan olduğu bi alan vardı. orda iki yol vardı sanırım, birinden devam edine adayı turluyodun, diğerinden gidince geri dönüş yolu oluyodu. olmayabilir de ama :) neyse, bana kalırsa gidin, yorulun, akşam da güzel bi uyku çekin.
  • yazaryan  (19.06.12 21:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.