[]

Duyurunun sporcuları

Selam.

Kilolu bir insanım. Yağları eritmek ve kas yapmak için yememe dikkat etmemin yanında spor yapmaya başladım. Sabahları 30 ila 45 dk yavaş tempoda (6-7 kmh) koşuyorum. Akşama doğru da dambılla olsun dambılsız olsun egzersiz yapayım diyorum.

1. Koşu ile egzersizin saatleri nasıl?
2. İnternetten egzersiz pozisyonlarına bakınacağım. Sizin önereceğiniz pozisyonlar ya da direkt olarak bir web sitesi ya da android uygulaması var mı?
3. Dambılı kaldırırken mi nefes veriyorduk, indirirken mi?
4. Egzersizleri de her gün yapayım mı? Hemen kas yapmaya başlayacak halim yok, o nedenle şimdilik 1 günlük aralara da gerek yok diye düşündüm, doğru mudur?

Bunların dışındaki tavsiyelere de açığım. Şöyle 2 ayda biraz toparlayayım diyorum vücudu.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

 
3) kası kasarken nefes vermelisin, serbest bırakırken almalısın. kaldırma-indirme demiyorum çünkü yatarak çalışıyor veya tersten çalışıyor da olabilirsin sonuç olarak.


  • cro magnon  (19.06.12 18:58:02) 
koşu tamamdır.egzersizleri de her gün yap bence.sakatlanmanı önleyecektir.bir gün arayla ağırlıklara devam edebilirsin.fakat önce az ağırlıkla ve tekrar sayılarını arttırarak derim.


  • başka bir kullanıcı  (19.06.12 19:21:12) 
şöyle bir şey var; www.bodytr.com ben başladım. sen bunu koşularınla takviye edersen güzel olur sanki


  • klark  (19.06.12 19:53:45) 
android icin guzel bir uygulama: workout trainer


  • entrapmen  (19.06.12 20:14:08) 
1- Gayet güzel. Süreyi zamanla arttırabilirsin keyfine göre. Çok yürümekten sıkılırsan bisiklete binebilir ya da imkanın varsa yüzme de ekleyebilirsin. Hepsi cardio, hepsi güzel şeyler.

2- Aletsiz yapılan onyüzbinmilyon hareket var. Klasik şınav, mekik, ters mekik, sopa ile yapılan bel hareketleri, dumbell varsa bir de french press+alternative curl mis gibi paklar seni. Özellikle çalıştırmak istediğin bir bölge varsa pm atabilirsin, hareket önerisi yaparım.

3- Güç kullanırken diyelim biz ona.

4- Bir günlük aralara gerek var. Ne kadar hafif çalışırsan çalış kaslarının dinlenmesi gerekiyor. Aksi halde başına çok çok kötü şeyler gelmez ama yorgunluk ve bezginlik hissedersin çalışırken. Bu da kısa zamanda seni çalışmaktan soğutup bırakmana sebep olabilir. Üstelik çalışmanın meyvesini de alamaz, az gelişirsin.

5- Beş ne ya? Ha pardon bir şey ekleyecektim. Sormamışsın ama beslenme spordan daha mühim yağ yakımında. Kendine iyi bir diyet programı bulmanı ve protein ağırlıklı beslenme konusunda bilgilenmeni şiddetle tavsiye ediyorum.
  • terelelli  (20.06.12 09:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.