[]

Zorunlu Trafik Sigortası

Merhaba Raikonenler,

Geçtiğimiz ay Antalya plaka bir motor almıştım, plakayı İstanbul'a çevirene kadar da zorunlu sigortayı Antalya plaka için yaptırdım 44 küsür liraya.

Şimdi plakayı İstanbul'a çevirdim ve sigorta'yı zeyil ettirmek istedim yeni plaka için. Gel gelelim 280 lira fark çıktı.

Tamam İstanbul daha riskli, motor çalınabilir vesaire vesaire ama bu kadar fark normal midir?

2012 yılında motor sigortası yaptıran oldu mu biliyor musunuz fiyatları?

 
araba için trafik sigortasına 50 TL fark vermiştim.

Bence sigortacın seni yiyor. Zeyil yapmaktan ziyade, yeni sigorta yaptırıyor gibi.
  • zenlaid  (19.06.12 15:23:45) 
üstündeki sigortayı bozmanın bi yolu yok ve başka sigorta da yapılamaz dendi.
yeniymiş gibi hesapladı ve o zaman da 348 lira çıktı.

şöyle de bi kaynak var orda 116 lira görünüyor mesela istanbul için motor:
cinarabalari.com
  • volkann  (19.06.12 16:23:56) 
hoca her sigorta şirketi farklı fiyat verir.normaldir şirketine göre fiyatların değişmesi.senin 116 lira dediğin başka bir şirkettir zaten bunlar bilgisayarda otomatik hesaplanıyor kafasına göre fiyat veremez.


  • sortime  (19.06.12 16:26:36 ~ 16:27:27) 
bu linkteki türkiye sigorta ve reasürans şirketler birliği'nin ilan ettiği fiyatlar. tamam farklı olması normal de, 3 aşağı 5 yukarı olur direk 3 katı olması pek normal gelmedi.


  • volkann  (19.06.12 16:35:17) 
sigorta şirketleri birbirini yerken sırf bir zeyil için 280 lira istemelerinde bir gariplik var...linkte de gördüğün gibi yeni bir poliçe başlatmak bile verdiğin rakam kadar değil.


  • citanin ete doydugu an  (19.06.12 17:03:59) 
ayrıca, her sigorta şirketi farklı fiyat verir denmiş...bu fiyatlar tsrşb nin belirlediği tavanı aşamaz ve tabanın altında kalamaz.


  • citanin ete doydugu an  (19.06.12 17:06:59) 
Ben arabaya o kadar ödemedim yeni poliçe için yahu..
Bozmanın yolu yok demişler ona bir örnek vermek adına yazıyorum.
Eski aracımı sigorta tarihinden 3 ay sonra sattım, yeni aracıma aynı yerden sigorta yaptırdım 1 ay kadar sonra. Satış belgesiyle birlikte sigortacıma teslim ettim eski poliçeyi. Bir süre sonra kartıma geri ödeme yapıldı.
Tabii ki ödediğimin yarısı civarıydı da bozuldu sonuc olarak.
  • ali riza efendi  (19.06.12 22:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.