[]

iOs, Android, iphone, ipad, tablet vs..

Bir süredir diğer konuları araştırıyorum fakat muadil bir konu bulamadığımdan sorasım geldi.

Telefon olarak daha önce iphone kullandım akabinde ise android bir cihaza geçtim. Şimdilerde ise bir tablet alma niyetim var.
iOs dan Android'e geçtiğimde birdaha iOs a geçmek istemediğimi anladım. Sebebi tamamen kısıtlamaları ve iPhone'un büyümeyen ekran boyutu. Telefonu hemen hemen tüm özelliklerini tüketerek kullanan bi insan oldum bu zamana kadar.

iOsun dosya paylaşımında saçmalaması beni en çok iten şey oldu. Fakat her zaman iosun smooth ve stabil olması benim içimde bir yara olarak kaldı.

Şimdi tablet almaya niyetlendiğimde telefonda Android kullanan birinin iPad almasının en mantıklı seçenek olduğunu düşündüm uzun süre. Gerek bildiğin bariz stabillik farkı gerekse iPadin kaliteli duruşunu, aksesuar kalitesini ve zenginliğini kullanmak istedim.

Fakat son günlerde alacağım tableti kullanma amaçlarımı gözden geçirince yine ikilemde kaldığımı farkettim. Bir çok kez "kesinlikle ipad alıcam" "yok yok çok saçma kesinlikle android bir tablet alıcam" cümlelerini kurduğumu farkettim.
Ben aldığım tabletle pürüssüz bir web browsing istiyorum. Kesinlikle 3g destekleyen bir cihaz almayı düşünüyor olsam da wi-fi gücünün ileri düzeyde olmasını istiyorum. Film izlemek istiyorum. Gerektiğinde ofis dosyası düzenleyebilmek istiyorum.

Film izlemek istediğimi düşününce iPadin tüm film dosyası türlerini gönlünce oynatamayacağını düşündüm hep. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama android ile bu konuda daha iyi olur diye düşündüm.
Torrent de kullanabilirim androidde sanırım.

Sonra flash bellek bağlayabilme açısından da tek çıkış yolum android gibi geldi.

Ama kesinlikle almayı düşündüğüm klavye docklar konusunda ise mesela iPad Logitech Ultrathin le açık ara önde.

Açıkçası oyunlar ve programlar falan çok umrumda değil. Sonuçta iki marketin de kalite açısından birbirinden çok fazla farkı kalmadığını gözlerimle görüyorum.

Bana yardım edin dostlarım. Bu konudaki görüşlerinizi, söylediğim şeylerde nelere katılıp nelere katılmadığınızı çok merak ediyorum. Bir iOs Android tartışması olmaktansa ihtiyaca göre bana bir ışık tutun.

Ve kendi görüşünüz doğrultusunda bana bir cihaz söylerseniz (ki iOs konusunda herhangi bi çeşitlilik zaten yok fakat android olunca iş cidden şu an hangi cihaz alınmalı hiç bir fikir sahibi değilim.) beni çok mutlu edersiniz..

Buraya kadar sabırla okuyup cevapladığınız için şimdiden teşekkürler.

 
ipad daha güzel web browsing falan fistan açısından, ama android gene özgürlüğüyle öne geçiyor. attığınız her filmi naz etmeden oynatabiliyor ve daha önemlisi direk tabletten torrent çekebiliyor.


  • erostrada  (19.06.12 10:58:01) 
ileride alternatif olabilir.
(bkz: microsoft surface)

  • €xpolerer  (19.06.12 11:02:38) 
Merhaba,

Galaxy S2 telefonum var, ondan önce HTC Desire kullandım.

Yani yaklaşık 2 senedir android ile iç içeyim ve 2 senede android'in geldiği nokta açıkçası beni çok etkiliyor.

Iphone'a hiçbir zaman geçiş yapmayı düşünmedim, çünkü ne multitask'ı multitask, ne özgürlüğü özgürlük. Müzik atacaksın, itunes bağla, her videoyu oynatmaz, ağır, küçük ekranlı ve ağır bir cihaz.

Android ise sınırsız bir özgürlük sunuyor, mesela Galaxy S2'de bildirim led'i yok, ama adamlar kernele BLN ekliyor ve dokunmatik tuşların arka tarafında ışıklar yanıyor vs, bu sadece bir özellikti. XDA'ya takılan biri alete takla atmayı bile öğretebilir.

Bir konuda haklısınız, android hiçbir zaman stabil olmadı iphone kadar, geçişleri pürüzsüz olmadı, bunun teknik nedenlerini çoğu kişi bilmez, ama bu olmayan pürüzsüzlük size daha iyi bir multitask özelliği sağlar.

Kütüphanede filan görürdüm, böyle dumb terminaller vardır, içinde internex explorer ve kitap arama programı dışında nerdeyse hiçbirşey yüklü olmayan. Ve yükleyemeceğiniz. Ben IOS'u buna benzetiyorum, modifiye edemiyorsunuz, alete fantastik hareketler yaptıramıyorsunuz, adamlar klavye uygulaması bile yazamıyorlar, oysa androidde swiftkey x filan gibi muhteşem çözümler var.

Her neyse telefon olarak hiçbir zaman IOS düşünmedim, bundan sonra da düşüneceğimi sanmam android kulandıktan sonra.

Gelelim Tablet olayına, hah bak şimdi olay değişiyor, 3 gün önce uzun araştırmalarımdan sonra The new Ipad 16 gb Wifi aldım. Çünkü Android'in tablet için uygun olmadığını, apple'ın bu konuda daha iyi olduğunu anladım. Retina ekran ve yazı kalitesi tartışılmaz, zaten aynı gün JB yaptım.

Şuan gerçekten doğru karar verdiğimi anlıyorum. Tablette uygulama bazında apple çok daha iyi, haa kişiselleştiriliyor mu hayır, zaten tablette hava durumu widgeti olsa ne olur olmasa ne olur.

IOS ve CYdia kurcalayınca android'de yapılabilecek bir çok şeyin eksik olduğunu anlıyorsunuz, ama amaç bir şeyler okumak, youtube izlemek, nette surf yapmak olunca IPAD sizi o muhteşem ekranı ve minimalistliği ile kendine çekecektir.

Yani uzun lafın kısası telefon android, tablet İpad. Benim seçimim bu yönde oldu.
  • beholderrulez  (19.06.12 11:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.