[]

balkan turu

kendi arabamızla maaile yapmayı planladığımız 3 haftalık bir tatil planımız var. geri sayım başladı. sorum şu. bizimle gelecek olan kızımızın yemek sıkıntısı yaşamaması için yanımıza bişeyler almayı planlıyoruz. kuru gıda olur, konserve olur. gümrüklerde bununla ilgili sıkıntı yaşanıyor mu acaba? birde ilk defa yurtdışına çıkacağız, gümrük için nelere dikkat etmemiz gerekiyor sizce




 
Gümrükler için dikkat etmeniz gereken 10'luk Euro banknotları ve karton sigara.
Rüşvet için büyük banknotlar gitmemiş olur, sigara da hemen hemen tüm gümrük görevlilerinin hayır demediği bir 'bahşiş' türü..

  • pitcheuse  (19.06.12 09:55:28) 
bahşiş allahın emri diyorsunuz yani :))


  • şaşkın  (19.06.12 10:05:56) 
Maalesef.
Her ülkenin memurları bizimkiler kadar namuslu yetiştirilmiyor ne yazık ki..

  • pitcheuse  (19.06.12 10:07:45) 
Bir de aklıma geldi. Teyzemler Belçika'dan gelirken ilaçları için mutlaka reçete taşıyorlardı problem olmaması için. Ama tabii oralarda reçetesiz ilaç diye bir şey de pek yok. Çıkışta yanınızdaki ilaçlar için reçete almayı düşünebilirsiniz.


  • pitcheuse  (19.06.12 10:09:13) 
biz makedonyadan araç kiralayıp gezdik balkanları. sınır geçişlerince yanımızda bir şey var mı yok mu sormadılar, gümrükçüleri görmedik bile.


  • orange coffee  (19.06.12 10:19:10) 
ilaçlar için reçete çok önemli bir ayrıntı, teşekkürler


  • şaşkın  (19.06.12 10:23:26) 
bulgaristan'dan uzak durun! arabayı çalıp sonra 3-5 bin euro para için sizi cebinizden arayabilirler. özellikle yabancı plakalı ve iyi araçları takip ediyorlarmış. bizim patron bu şekilde passat kaptırdı. bir de kaskonuz varsa hangi ülkede ne kadar ödüyorlar araştırmakta fayda var. örneğin bulgaristan riskli olduğu için kasko bedelinin %70'i ödeniyor.

orange coffee'nin dediği gibi araba kiralayıp gezmek daha mantıklı. ama o da full kaskolu olsun.
  • merhum  (19.06.12 10:34:52) 
passatı nasıl çaldırmış biraz ayrıntı verebilirr misin?yani olay nasıl işliyor?


  • terrarin  (19.06.12 11:01:32) 
arabayı kumandayla açarken bir cihazla şifreyi çözüyorlar ve gündüz vakti arabayı yol üstünden götüyorlar. sonra patronu cebinden arıyorlar direk. 3-5 bin euro (rakamı tam hatırlamıyorum) getir arabanı verelim diyorlar. patron para için gelen adamı yakalattı ama canını zor kurtardı. adamı da rüşvetle salmışlardır muhtemelen. bu arada passat gitti. sigorta poliçe bedelinin %70'ini ödedi.


  • merhum  (19.06.12 11:13:38 ~ 11:14:10) 
anladım.peki arabayı kumanda yerine manual olarak kapıları anahtarla açıp kapasak ve otoparka park etsek sorun çıkar mı acaba?


  • terrarin  (19.06.12 11:19:19) 
orasını bilemiycem. risk size ait. ama böyle sağlam bi teşiklat varken arabayı götüreceklerse çekiciyle bile götürebilirler.


  • merhum  (19.06.12 11:23:09) 
eyvallah.teşekkürler.


  • terrarin  (19.06.12 11:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.