[]

işten ayrılacağım nasıl

Bu işin prosedürü nedir?
-İşten ayrılırken ayrıldığına dair bir belge alınıyor mu?
-Süresiz sözleşme imzalamıştım. işe gireli 2,5 ay oldu sözleşmemi geri almalı mıyım?
-bir de istifamı nasıl vereceğim. yazılı isterlerse ne yazacağım?

ya da buna benzer başka bir şey...

 
dilekçe yazıp idareye bırakman lazım

ben de süresiz sözleşmeli çalışıyodum kafama tak etti hiç bişi yapmadan çıktım, ertesi gün öylesine prosedür gereği dandik bi dilekçe yazıp idareye bıraktım :D
  • nolmus yani  (18.06.12 23:49:51) 
işten ayrılırken ayrıldığına dair bir belge almıyorsun. ama istersen çalıştığın tarihleri bildiren bir yazı alabilirsin. bilmem ne kişisi bu tarihlerde bu firmada çalışmıştır gibisinden. adını unuttum şimdi.

sözleşme imzaladıysan net birşey söyleyemiyorum başına iş açar mı açmaz mı bilemem.

istifanı ise beyaz kapalı bir zarfta dilekçe ile ver. örnek olarak;

istifa dilekçe örneği -1-

Tarih:____/___/_____



______________________________'ne,

____________________



__________________________________________________ __________ adresinde bulunan işyerinizde ___/___/_____ - ___/____/_____ tarihleri arasında çalışmış bulunmaktayım. Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. İşyerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan ____/_____/______ (İhbar süresi göz önünde bulundurularak tarih yazılması uygundur.) tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arzederim.



İŞÇİNİN


SSK No


Adı ve Soyadı


Adresi


İmzası


istifa dilekçe örneği -2-

…………….. LTD.ŞTİ’NE


……………. Tarihinden bugüne kadar şirketinizde ….. elamanı olarak çalışmaktayım. Tamamen serbest irade ve kararım ile gördüğüm lüzum üzerine iş aktini fesih ile şirketiniz nezdindeki görevimden istifa ediyorum. İstifa kararı tamamen özel nedenlerle tarafımca verilmiş olup, istifa kararımda şirketinizin herhangi bir olumlu olumsuz etkisi , kusuru bulunmamaktadır. Yasal olarak hak kazanmadığım için ihbar ve kıdem tazminatı da dahil olmak üzere, bunun dışında İş Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca var olan yasal hak ve alacaklarımından şirketinizi ibra eder, gereğinin yapılmasını saygılarımla rica ederim.

gibi.
  • yine de şahlanıyor  (19.06.12 01:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.