[]

vergiden düşmek

bu şey mevzuları var ya, mesela şirket araba kiralayacak 'gider olarak gösterir vergiden düşeriz sorun değil' falan diyorlar.

bu şu mu oluyor:
kiralama bedelinin tamamını masraf olarak gösterip devlete ödenecek vergiden düşmek, aracı bedavaya getirmek?

 
yok, gelir x gider oluyor.
yani hem yıl sonu kurumlar vergisinden düşmüş oluyorsun (%20 olan vergiden) hem de kdvyi düşmüş oluyorsun. aslında orada bedavaya gelmiyor ama sonuçta oldukça indirim elde etmiş oluyorsun ya. psikolojik bir rahatlama. yoksa tüm rakamı devlete ödetmiş olmuyorsun. ki değişmedi ise devletten vergi alacağın da olmuyor. yani oluyor da devlet ödemiyor. sonra sen borçlanırsan alacaktan düşüyor.

  • ben smyrna  (18.06.12 20:10:13) 
%18 kdv varya
hah onu ödemiyorlar diye düşün sen. gerisini çok düşünme. Hepsi ücretsiz değil.

  • arden v2  (18.06.12 20:46:32) 
Yani atıyorum otomobil alacağım, bu alımı şirkete yapıp sadece zaten şirketin ödeyeceği %18 kdv'nin aracın kdv'si kadarlı kısmını düşüyor muyuz?


  • roket adam  (18.06.12 22:14:35) 
cümleyi tam anlamadım ama şirkete araç alırsan onun için yaptığın harcamaların da (benzin bakım vs) vergisini düşüyorsun. yani araç+gider vergisi de götürüyor geleni.


  • ben smyrna  (19.06.12 23:44:07) 
şimdi araç 100 lira + kdv yani 118 lira. bunu cebine koy.

şimdi şirket 100 liralık malzeme sattı dimi.
bu malzemeye 118 lira fatura kesti dimi
118 lira da tahsil etti müşterisinden.
devlet diyor ki 118 lira fatura kestin 18 lirası benim.

bu nokta da şirket 118 liralık araba alıyor.
bak 118 liralık satış yaptım ama 118 liralık da şirket için araç aldım. masraf işte diyor.
kdv oradan düşüyor.

Eğer araç almasaydı şirket;
118 liralık fatura kestin ve tahsil ettin sen dimi? diyo devlet. Senin aldığın birşey yok masrafın da yok 118 lira tamamı kâr o zaman diyo
118 lira nın %18 i kdv %35 i de gelir vergisini kesiyo senden.
durum bu.
  • arden v2  (20.06.12 18:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.