[]

DSLR için tavsiye

Kapalı mekanlarda ilave ışık kaynağı olmadan kaliteli çekim yapabileceğim fotoğraf makinasına ihtiyacım var. Dahili flaş haricinde flaş vs de kullanmak istemiyorum. Baskıda noise olsun da istemiyorum. Tabi hayalet görüntü de olmasın.

1-Makina alırken nelere dikkat etmeliyim?
2-Önerebileceğiniz modeller var mıdır?

Bütçem 1800TL ama 1850ye harikalar yaratan bir şeyi de kaçırmak istemem.

 
ilave ışık kaynağı olmadan derken? Enstantaneyi açık bırakarak çekebilirsiniz hareketsiz görüntülerde-objelerde. Düşük iso'da çekerseniz zaten gren olmaz pek.
O fiyata Canon Eos 600D derim, 2000'lere çıkabilirseniz 60D. Ama kompakt fotoğraf makinalarıyla bile çekebilirsiniz aslında. Bende şu an 600D var, eskiden Sony H10 diye dslr-like bi makina vardı, 15sn enstantane ile çok güzel şehir fotoları çekiyordum. Ama iso performansı-objektif vs. diyince dlsr tabii ki.

Ama yazınızı okurken fiyatı görene kadar içimden 5D Mark III geçmişti onu da söyleyeyim. Millet 6400 iso'da temiz fotolar çekiyor :D Yalnız kendisi 3500$.

edit: Flash ne abi ya, dahili flaşı kullanma zaten, ek flaş da alma derim. Işıkla boyama tarzı, enstatane açıkken istediğin objelerin üstüne el feneriyle ışık tutabilirsin bak o zaman ilginç şeyler çıkabilir.(bu arada yukarıda sizli bizli yazarken burada sen'e geçtim :D)
  • rodriguez2  (18.06.12 12:21:38 ~ 12:24:10) 
f/1.4 lens ve iso 3200 de sorunsuz resim ceken herhangi bir makine ile nerdeyse zifiri karanlikta resim cekmeniz mumkun.


  • compumaster  (18.06.12 12:29:48) 
sen 500d bile alsan (mark3'e gerek yok) f1.2 (bu lens: goo.gl) al herşeyi grensiz çekersin. gerçi ne çekeceğini söylememişsin ya.


  • ben smyrna  (18.06.12 12:31:40) 
iso performansı konusunda yeni makinelerin hepsi hemen hemen iyi iş çıkarıyorlar. sony a360 tavsiye edilebilir makine olarak. yahut nikon d3100, canon 600d ile yanında ucuz 1.8 bir lens düşük ışık işini halleder. çünkü hayalet olmasın dediğinize göre hareketli ortam çekilecek. dolayısı ile iso ve diyaframa yüklenmek gerekiyor, kit lens kurtarmaz. bu mekinelerden herhangi biri + 1.8 lens (ucuz olmasından dolayı öneriyorum) size birkaç durak kazandıracaktır.

bu arada uzun enstantane de ısınmadan dolayı kumlama yapar, iso' ya oranla azdır ancak yapar. harici flaş, profesyonel kullanım için gerekli oluyor çoğu zaman. tabii düzgün kullanmak şartı ile harici flaş kullanıldığını bile anlayamazsınız. ancak normal bir kullanıcı için çoğu yerde gereksiz bir maliyet ve fiziksel olarak taşınması gereken birsürü parça demek. istememe konusunda haklısınız. dahili flaş ise difüzör kullanarak sıkıştığınız yerde can kurtarıcı olabilir. ancak mümkün olduğunca az kullanmakta yarar var.

selamlar.
  • ohtararan  (18.06.12 12:32:30) 
Olympos pen serisini alacaksın. Milletin tek bildigi canon nikon oldugu icin pek sallama o tavsiyeleri


  • coca--cola  (18.06.12 12:39:14) 
afiyet olsun coca cola. adam dslr makine istemiş. pen dslr değil. ama evet gaayet iyi bir makine ve eski cevaplara bakarsan gece çekimleri için pen önerilmişliği elbetteki var.


  • ben smyrna  (18.06.12 14:25:39) 
aslında sana afiyet olsun ben smyrna. pen dslr bir makinedir, dslr demek illa ki kocaman gövdeli demek değildir. Daha önceki entrylerini okumadım, lafım da sana değildi ancak kapak sana oldu.

raoulpop.com
  • coca--cola  (18.06.12 16:58:21) 
bir makinenin d-slr olması için adı üstünde "single-lens reflex" olması yani içinde bir ayna mekanizması ile görüntüyü göze optik olarak iletmesi (dolayısı ile çektiğin, gördüğündür) gereklidir. bu yüzden içinde ayna olmayan (bkz: mirrorless) ve optik bir vizörü (bkz: viewfinder) olmayan bir makineye nasıl "dslr" ismi veriliyor bilmiyorum. bunun yanında verdiğiniz modele bakınca o site dışında o makineden dslr diye söz eden yok. üstelik markanın kendi sayfasında bile goo.gl "Interchangeable Lens Type Live View Digital Camera" yazarken bir blogda dslr yazması nedeni ile dslr olmuyor bu makine. ha kötü bir makine mi? değil. ve fakat başta lensleri olmak üzere farklı bir kategori kendisi.

digitalrevtv de güzel videolar var izlemenizi tavsiye ederim. bi de bkz: mirrorless vs slr
  • ben smyrna  (18.06.12 20:05:14 ~ 20:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.