[]

laptop piliniz zayıf uyarısı

bilgisayarım %7 şarjı kaldığında uyarı veriyor. piliniz zayıf (%7 38dakika) gibi ama 3-4 dakika içinde de şarjı bitiyor ve kapanıyor. Ben anlamıyorum o zaman neden 38 dakika yazıyor?




 
şimdi neredeyse her laptop %7 şarjı kaldığında katır kendini bu normal. ikincisi o 38 dakika kaldı diyen mereti hesaplayan algoritma her saniye yaptığın işe, harcadığın güce göre hesaplıyor. yani bu demektirki 38 dakika kaldı dediğinde sadece bilgisayarda hiçbir şey yapmazsan o kadar gider demektir. ama internette gezinir, word dosyası açar bir de müzik dinlersen bu 3-4 dakikaya inebilir ki gayet de normal olan birşeydir. yani 38 dakika kaldı dediğinde 38 dakika gidebilmesi için sadece bilgisayar ekranına bakman, hiçbir şey yapmaman gerekecek.


  • nurigagarin  (18.06.12 10:47:07) 
peki şöyle anlatayım hani microsoft un yıllardır dalga geçilen kopyalanıyor ekranında habire değişiyor ya kalan süre, aynı onun gibi işte. harddiskte - atıyorum- bir ara yazma hızı 100 mb/s dir ve 10 dakika kaldı gösterir. bir ara da 50 mb/s ye düşer hız bu sefer de 20 dakika kaldı der. e hani 10 dakika kalmıştı, 20 de nereden çıktı deme, böyle işte. anlık hesaplamalar onlar.


  • nurigagarin  (18.06.12 11:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.