[]

Köpeğimin bir sorunu var

Saygıdeğer Hititliler,
Benim bir pincher'ım var, ismi de pena. İsminin konu ile alakası yok.

Kendisi 7 yaşında, bugüne kadar bir kaç sene önce bir kere bir günlüğüne ishal olması dışında tek bir rahatsızlığı, hastalığı bir şeyi olmadı. Oldukça sağlıklı bir kuçu.

Fakat bu 7 sene içinde sürekli yaptığı bir şey var, yani sanırım bir sıkıntı bu. Ve son bir kaç gündür hiç olmadığı şekilde bu durum sıklaştı.

Nasıl anlatacağımı bilemiyorum, durduk yere burnundan(veya gırtlağından) "hırrk hırrrk hırrrrrk" diye sesler çıkarmaya başlıyor, sanki solunum yolunu engelleyen bir şey varmış da ondan kurtulmaya çalışıyormuş gibi çırpınıyor "gibi yapıyor". Gibi diyorum çünkü aslında kendisi bu durumu fazla kafaya takmıyor, bunu yaparken bir şey söylersen dönüp bakıyor sonra devam ediyor, veya hemen ardından keyifle bir gerinip esnedikten sonra oyuncağını alıp oynamaya başlayabiliyor.

Fakat bu sesleri neden ıkına ıkına çıkardığını anlayamıyorum. Yani kendisini tanımayan birini panikletecek bir durum oluşuyor aniden, ama kendisi biraz ıkınıp sonra işine bakıyor işte. Bazen uyurken briden uyanıp bunu yapıp uykusuna devam ediyor falan, bilemedim bir türlü.

Başka köpekler de böyle yapıyor mu bilmiyorum, ama belki rastlamışsınızdır.

Bu neyin belirtisi olabilir? Normal midir? Senelerdir var da şimdi neden sıklaşmış olabilir?
Astım mıdır, alerji midir nedir yani?

Teşekkürler.

 
öksürüyor. çok çeşitli nedenleri olabilir. bizim kedi de yaşlandıkça öksürüklri arttıydı. sigara içen yaşlı dedeler gibi öhörk öhörtk diye balgamlı bir sesle öksürürdü. insanlarda olduğu gibi ara sıra öksürmeleri normal elbet ama arttıysa üşütmüş falan olabilir. birkaç güne geçmezse bir veterinere götürün isterseniz.


  • kibritsuyu  (11.10.08 08:42:21) 
bir sürü köpek yapıyor bunu, daha az boyutlarda olsa da. ama benim gördüklerim hep 10 yaş üstü köpeklerdi.

boş olduğun bir ara uğra vete, artarsa özellikle.
  • mortifera  (11.10.08 09:50:20) 
benim köpeğim de 7 yaşındaydı, bunu yapıyordu. veterinere götürün ne olur ne olmaz. tavuk kemiği zaten vermiyorsunuzdur diye umuyorum. veya tüylerini de yaladığı için yutuyor olabilir.


  • head  (11.10.08 14:06:46) 
bana solunum yolu enfeksiyonu gibi geldi. birkaç tane antibiyotiği var vet. verir iyileşir. bu arada hapın tanesine 20 lira falan derse sakın kanmayın. ilacın ismini öğrenin. çeşitli eczanelerden de bu hapı alabilirsiniz. kazıklanmayın. bunu yapan çok veternier var uyuz oluyorum.

tabiki diğer arkadaşların da dediği gibi yaşlılıktan da köpekler öksürebilir veya böyle sesler çıkarırlar ancak sizin köpeğiniz henüz genç. ki pinçırlar daha korunaklı ortamlarda yaşadıkları için ortalama üstü ömür süresine sahip olurlar.
  • faideli bilgiler  (11.10.08 17:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.