[]

Mikrodalga sahibi öğrenciye hazır yemek önerileri v.1.0 (ayrıntılı anlatım)

Merhaba 10 parmağında 10 marifet insanları.

şu sıralar; temel hikayem olan yemek için yaşamak olayını, hayatın bana göstermiş olduğu cilveleri nedeniyle yaşamak için yemek yemek mantığıyla takas etmiş bulunmaktayım. ve evet cahilim.
elimde olan malzemelerle, kolay ulaşılabilir, ucuz ve doyurucu standartlarından olabildiğine fazlasını karşılayacak yiyecek tarifleri istiyorum sizden. tabi mümkünse eğer.

ESASINDA mikrodalga da kolayca hazırlanabilecek tercihen ekmek aralarıyla öğünümü geçirmek derdindeyim.

Ama öncelikle başlıktada belirttiğim gibi mikrodalgayı kullanmayı bilmek yerine sadece O'na sahibim. Tek yaptığım son ayarında ne koyarsam içine 1.5 dakikaya ayarlayıp ''go'' demek.

Bunun yanında önerecekseniz eğer yemeklerin malzemelerinin kolay ve ekonomik ulaşılır olması benim için tercih sebebidir. (bkz: bim)

yani bir öğünü dışarıdan alabileceğim döner fiyatına getirmemekede amaçlarım dahilinde.

(bkz: hosta)

olur mu ?

unutmadan ; ayrıntılı olarak anlatırsanız sevinirim, 4 yaşında ki çocuğa anlatır gibi.

'' mikrodalgayı aç ekmeği koy kapağı kapat'' gibi...

 
kumpir:
orta boy üç patatesi mikrodalgaya hiç kesmeden, çiğ çiğ, kabuklarıyla birlikte fırına koyup kapağını kapatıyoruz. en yüksek watt'a,(ya da en yüksek pişirme derecesine) ayarlıyoruz, 9-10 dakika pişiriyoruz. bıçak patatese yumuşak girdiğinde pişmiş demektir, 10 dakika sonra pişmediyse pişene dek bir 5 dakika daha fırınlıyoruz. patatesler pişince soğuk suyun altında kabuklarını soyuyoruz, çok sıcak oluyor dikkat edin. sonra bir tabağa alıp biraz tereyağı ekliyor, çatalla eziyoruz. üzerine kumpirlik ne istiyorsanız (sosis, mısır, kısır, zeytin vb. ) ekledikten sonra en üstüne kaşar peyniri rendeliyoruz (ben küçük küçük kıyıyorum o da güzel oluyor). sonra bu tabağı mikrodalgada aynı ayarda 1-2 dakika daha tutuyoruz. çıkarınca da ağız yakmadan, yanına gazlı bir içecekle yiyoruz. afiyet olsun.

  • marikaki  (17.06.12 15:30:51) 
@marikaki, kabukları soymaya gerek var mı? Bana gereksiz geldi. Dışarıda yediğimde kabuklu geliyor kumpir ve o kabuklar da kupkuru olduğundan bir nevi kase görevi görüyorlar. :)

Bu arada teşekkür ederek bir şey sormak istiyorum; ızgara özellikli mikrodalgada yapmak fark ettirir mi? Yoksa sadece mikrodalga özelliğini kullanarak mı pişirmeliyiz?
  • ahmetcan44  (17.06.12 15:56:58) 
@ahmetcan44 kabuklarıyla pişiyor ya fırında, dışarıda yediğimiz gibi de yapılır elbet ama ben soyuyorum kumu filan karışmasın diye. ha pişirdikten sonra da yıkayıp ortadan yarabilirsiniz, kum filan kalmaz. terayağını karıştırıp kabuğun içinde ezebilirsiniz. taze patatesle de pek randıman alamadım bir de, bildiğin kuru pattis en güzeli.

soruya gelince, ızgaralı mikrodalgada hiç denemedim, bilemiyorum o nedenle. en temizi düz mikrodalga özelliğinde pişirmek, camın üstüne koyup gerisini fırına bırakıyoruz.

unutmadan, bir de bu yöntemle pişirdiğimiz patatesten püre de yapılıyor misler gibi:
süt+ tereyağı+ sıcak patates => blenderdan geçer, oh mis :)
  • marikaki  (17.06.12 16:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.