[]

Kişisel portfolyo sitesi için hangi sertifikaları almak gerek?

Vall sorum işi bilenlere çok kamil bir soru olarak gözükebilir fakat merakım şudur; bir portfolyo sitem var. Burada çalışmalarımı sergiliyorum falan filan. Bu site için ssl almam gerekir mi? Almak istersem nereden alabilirim ve ne gibi artıları olur? Bunun dışında bu siteye genel olarak web üzerinde güvenilirlik ve başka artılar sağlayacak neler ekleyebilirim? Bu arada sitede satışı yapılan herhangi bir şey yok.

Bunları yapmak istemekteki ulvi amacım yararı varsa Seo olayına destek olması ve web de güvenli bir duruş sergilemesi. Dmoz'a sokmak giib bir hedefim var siteyi.

Not: Tam hatırlamıyorıum fakat eskiden w3 diye bir şeyin onayını alıp siteye bilgisi koyuluyordu. Hani site kodlama açısından belirli bir seviyededir gibisinden standarda sahip oluyordu. Tabi ben sitede bunu belirten bir buton ya da simge olsun istemiyorum.

 
SSL gereksiz. SSL sizin kullanıcıdan aldığınız bir bilgiyi (formla doldurulan mesela) şifreleyerek ilgili yere göndermenizi sağlar.


  • gzg  (17.06.12 13:44:06) 
Şurdaki testden temiz olarak geçmesi lazım : validator.w3.org

Ayrıca site html 5 olursa iyi olur.

Google plus ekle.

Rich Snippets ile siteniz zenginleştir.

Google Page speed ile site hızını ölç. 85'den çok olması lazım. developers.google.com

Şimdilik bu kadar.
  • alideemir1  (17.06.12 14:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.