[]

Daha cok bilgi - Daha cok cehalet olayi (Felsefeciler gelin hele)

Soyle bir sey var ya hani: insan bilgilendikce yani daha cok sey ogrendikce daha cok alan ile temasa gectigi icin bilmedigi daha cok sey oldugunu fark eder ve cehaleti artar. Hatta ornek vermek gerekirse cevrenizde vardir
"Bir sey ogrendikce 99 tane seyi bilmedigini fark ediyorsun"
gibi cumleler kuran insanlar.

Iste ben bu olayin felsefedeki adini ariyorum. Wiki basligina falan da bakacam, bulamiyorum bir turlu.

 
şu meşhur "bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir" ile bir alakası olabilir belki konunun. sokrates yöntemini araştır, belki oradan çıkar bir şeyler..


  • ruhibirbanyo  (17.06.12 05:02:12) 
çok bilen çok yanılır.

murphy kurallarına şöyle bir alıntı var:
"An expert is one who knows more and more about less and less until he knows absolutely everything about nothing."

"illusory inferiority" diye birşey varmış bir de...

agnotology de konu ile alakalı:
en.wikipedia.org
  • ermanen  (17.06.12 08:39:12 ~ 09:37:12) 
Aradigim sey hatta daha da kasamli hali "Dunning-Kruger Effect" imis, tesekkurler.


  • samfisher  (17.06.12 20:05:43) 
"Dunning-Kruger Effect" dediğinin tam tersi. onu da yazacaktım ama kafa karıştırır diye yazmamıştım. illusory superiority diye de geçiyor. benim yazdığım illusory inferiority de bu olayın tersi ve senin dediğine çıkıyor.


  • ermanen  (17.06.12 20:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.