[]

3D film izleme

İyi günler;
3D bir televizyondan 3 boyutlu bir film nasıl izlenir? Mesela mkv uzantılı BluRay3D bir dosyayı televizyondan nasıl izleyebilirim? Özellikle Samsung AllShare kullanıcıları yardımcı olursa sevinirim, çünkü ağ üzerinden bilgisayara bağlandığımda "desteklenmeyen dosya türü" gibi bir uyarı alıyorum.
Şimdiden teşekkürler...


 
ben usb'ye atıyorum filmleri, televizyona takıp izleyebiliyorum. yalnız indirdiğin filmlerin bazı özellikleri var onları destekliyor olması gerek televizyonun. half sbs vb. yani 3D moduna alırken filmin hangi şekilde bölündüğünü bilmen gerek. mkv formatında da izlenebiliyor. öncelikle televizyon hangi dosya türlerini oynatıyor bunu bilmelisin.


  • raycharles  (16.06.12 18:17:48) 
Teşekkürler.
Aslında USB'den denemedim. film 10 GB'lık olduğu için, belki harici harddiskle olur, onu bir deneyeyim. Ben Samsung'un AllShare (aynı ağa bağlı cihazların birbirini görmesi) özelliğiyle direk kablosuz izleme çalışıyorum. Alırken tüm dosya türlerini desteklediği söylenmişti bu arada. Bir de harici harddisk olayını deneyeyim. Tekrar teşekkürler...
Düzeltme: Harici harddisk'ten de aynı hatayı verdi. Başka forumlarda "full SBS" olmamalı, "half SBS" olmalı diyor. Bu SBS olayı nedir, var mı bir bilen?
  • on bir  (16.06.12 21:06:33 ~ 21:33:38) 
1. sbs = side by side. o yanyana görüntüden bahsediyor. bugüne kadar full sbs diye bir şeye hiç rastlamadım. ama olursa nasıldır bilmiyorum.
2. allshare denilen şey, bilgisayarı harici kablosuz harddisk gibi kullanmaktan başka bir şey değildir. dolayısıyla desteklenmeyen dosya türü diyorsa, usb'ye de alsanız izleyemezsiniz. dosya türü ile codec farklı şeyler. mkv dosya türünü destekliyor ama filmi ripledikleri bazı codecleri samsung desteklemiyor. imax'in solar system belgesellerini mesela hevesle indirdim ama televizyon açmıyor aynı gerekçe ile. ama çok nadir çalıştırmadığı. yazılımla düzeltilir diye umuyorum. ama başka şeyler indirin çalıştıracaktır.
4. 3 boyutlu mkv dosyayı allshare ile zaten oynatamazsınız. dosya türünü desteklese bile en büyük sorun bu olur. bırak 3d'yi, 1080p full hd film bile oynatamazsınız. wireless modemin veri aktarma kapasitesi yetmez, sürekli takılır. allshare ile en fazla 720p takılmadan izlenebiliyor.
  • kibritsuyu  (17.06.12 08:52:06 ~ 18.06.12 07:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.