[]

ev yapimi limonata tarifi

$oyle nane yaprakli, tuhaf, ki$isel kari$imlariniz varsa benimle payla$in :)




 
ben hafif tatli hafif bitter seviyorum.

1 portakal
6limon
1 ,5 litre buz gibi su
6tatli kaslgl seker(ben 4-5 koyuyorum dasizin icin ekstra yazdlm ayarlarsiniz)

icine nane yapraklari

guzel bir kapa koy tamam

burda portakal inanilmaz ir rahiya katiyor
  • demlikposet  (16.06.12 15:14:20) 
limonu iyice yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte tamamını rendeleyin ve ince bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün. yalnız limonun ince kabuklu bir limon türü olması gerekiyor. sonra buz nane ekleyebilirsiniz.


  • keneabidin  (16.06.12 15:20:57) 
Ben göz kararı yapıyorum çok lezzetli oluyor

Efenim tarifimiz 1 sürahi

1 - 3-4 adet limonun suyunu güzelce sıkıyoruz
2 - Bu limon suyuna 3 çorba kaşığı şeker koyuyoruz
3 - Üzerine 7-8 yaprak taze naneyi yapraklarını 2-3 büyük parçaya bölerek atıyorum. Yaprakları bölüyoruz ki nane aroması iyice dağılsın.
4 - Limon suyu, şeker, nane yaprağı karışımını karıştırıyoruz ve birkaç dakika bekletiyoruz.
5 - Ardından üzerine su koymaya başlıyoruz. Su koyarken arada bir tadına bakarak şeker oranını kontrol ediyoruz, dilersek şeker ekliyoruz.
6 - İstediğimiz tadı alında soğuması için buz dolabına koyuyoruz. Buz ile servis yapmaktansa dolapta soğutmak daha lezzetli olmasını sağlar

Afiyet olsun :)
  • burka  (16.06.12 15:28:34) 
kaç tane limon istiyorsanız o kadar limonun önce dışındaki sarı kabuğunu rendeliyorsunuz. beyazlarını değil sakın ha. sonra da aynı limonların suyunu sıkıyorsunuz. kaç tane limon kullandıysanız o kadar çorba kaşığı tepeleme toz şekeri, az önce rendelediğiniz limon kabukalarının üstüne koyuyorsunuz. üstüne de 3-4 taze nane yaprağı koyup tokmakla güzelce eziyorsunuz. şeker, limon kabuğu ve nane birbirine iyice geçiyor. hatta biraz bekletin, şekerler limon kabuklarıyla nanenin suyunu iyice emsin ve hafiften erisin. çok kuru olduysa üstüne az limon damlatabilirsiniz.

sonra limon suyu ve bu karışımı halvet ediyorsunuz. üzerine de keyfinize göre istediğiniz yoğunluğa gelene kadar tadına baka baka su ekliyorsunuz.

oldu bitti. içerken süzerek içeceksiniz. eğer hafif acı severseniz kabuklar sürahinin içinde kalsın. yoksa kabukları süzün, sürahide durmasın.
  • kibritsuyu  (16.06.12 16:19:56) 
her şeyden önce kullanacağın malzemelerin kaliteli olması lazım. limon iyi değilse limonata da iyi olmaz. tarif ise şöyle:

5 limon
1 portakal
1 lt su
1 su bardağı şeker (bu miktarları oranı bozmamak kaydıyla arttırabilirsin)

limon ve portakalların kabuklarını içerideki beyaz kısma gelmeyecek kadar rendeliyoruz. beyaz kısma gelirse acı bir tat olur çünkü. sonra kabuklarını soyup birkaç parçaya bölüp, şekerle beraber ellerimizle ezerek yoğuruyoruz tüm aromasını bıraksın diye. sonra süzüp suyu ve rendelenmiş kabukları ekliyoruz. ta daaa. ben sevmem ama isteğe göre nane de eklenebilir. afiyet olsun.
  • kekec salman  (16.06.12 16:26:24 ~ 16:34:37) 
(bkz: limon tuzu)


  • emininsel  (16.06.12 16:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.