[]

ütünün altında kalan son iz....

Sevgili ev hanımları, ev beyleri ve ev işinden anlayan herkes,

Geçen sene ütüyü dikey değil de yatay koyduğum bir anda kılıfı yakmıştım, ütünün altında da iz kalmıştı, ıslak bir kumaşa sürtüp epey çıkardım ama minicik bir kısım kaldı, Bosch servisi bir beze tuz döküp masanın köşesinden ütülememi yani sıcak ütüyü sürtmemi söyledi, olmadı, sirkeli ılık su dedi, bir işe yaramıyor. Seksi bir fotoğrafını ekte gönderiyorum, ne yapayım?


 
foto yok. gönder bi bakem?


  • ben smyrna  (16.06.12 14:11:10) 
ben üzerinde etiketten bulaşmış mürekkep lekesi olan bir cdyi cif ile (gerçek cif ama) temizledim çizmeden ve kurtardım. cif gerçekten çizmiyor. bence onunla dene.


  • ben smyrna  (16.06.12 14:11:56) 
Ben olay ilk olduğunda arkadaşlarımı dinleyip ıslak bir beze sürtüp epey temizledim ama bu kısım kaldı, sonradan bir bulaşayım der mi diye endişe ediyorum, detaycı, titiz ve takıntılıyım bu konuda.


  • deliberte  (16.06.12 14:17:31) 
karbonatlı suya batırılmış bez belki işe yarayabilir. ya da kuru bi kumaşla dene önce leke kumaşa geçiyor mu diye


  • kedili madam  (16.06.12 14:22:26) 
yakınlarda mcdonalds veya burger king varsa onlara git ve de ki "ızgara temizleyicinizden yarım çay bardağı alabilir miyim?" de. hatta ütüyü de götür. sakin saatleri ise senin için temizlerler bile. temizlemezler ama verirlerse eve git balkonda ütüyü ısıt (bahçede daha doğrusu. sen zemin kattaydın di mi?)
sonra üstüne mümkünse sprey ile sık. sıktığında cas cos edecek. ama oradaki yanıkları yumuşayacak. hatta uygun bir şey ise kendiliğinden eriyip akacak. değilse de yumuşadığı için basit bir yeşil bulaşık süngeri ile "çok ovmadan çizmeden" bile silerek temizlersin. sonra tabi güzelce durula ve sil. (adı da sanırım gr idi)

  • ben smyrna  (16.06.12 14:52:03) 
Merhaba,
valide hanımın dediğine göre ütü falan gibi şeyleri satan yerlerde tüp içinde bir macun oluyormuş ütüdeki yanığı çıkartmak için ama daha fazla ayrıntı veremedi veya gözden çıkarılmış bir çaput bezine ısıtıp sürtme dedi ama sanırım onu zaten yapmışsın.

  • okumayi sevmeyen okur  (16.06.12 15:15:24) 
"ütü temizleme mumu" diye ararsanız bulursunuz
ben az önce kısa bir arayınca binbir tane çıktı.
buyrun biri:
www.konfeksiyonparca.com

iyidir kötüdür diyemem, ama birsürüsü arasından seçebilirsiniz.
  • cedilla  (16.06.12 15:55:15) 
Sonucu bildiriyorum, e hiçbirini yaptım, terziye gitmem gerekiyordu, ütüyü de götürdüm, yaptıklarımı anlattım, zımpara ile temizledi, eve gelip sirkeli su ile sildim, altı mimmis görünüyor,çizilmiş de durmuyor, zaten esas lekeleri çıkarmıştım ya o zaman da bu kaldı aman da en sevdiğim şeye geçer Murphy diye bir unsur var deyü sorduydum, hepinize çok teşkkür ederim. Yine olmamış lan bu dersem bu yönetemleri deneyeceğim.


  • deliberte  (16.06.12 16:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.