[]

Çok basit gittigidiyor soruları

1- Burdan daha önce hiç satış yapmadım. Şöyle bi durum var. Diyelim ben bir aleti satış listesine koydum lakin alıcı dolandırıcının teki çıktı ürünü alıp sırra kadem bastı ve onay vermiyor. Benim zararımı gittigidiyor karşılar mı ?

2- Alıcının üç kağıtçı olmasının dışında uyanık olma durumuda var. Diyelim ki bi elektronik alet sattım ancak alan adam onay vermeden düşürdü, kırdı, bozdu vs.. ve bu gerekçelerle sağlam ürünümü bana bozuk iade etti. Bu durumda zararımı kim karşılayacak ?


 
1- Onaylasa da onaylamasa da peşin ödeme yaptığı için gittigidiyor havuz hesabında bekletilen parayı size verecektir.

2- Kargo görevlisinin gözü önünde açıp paketi kontrol etmesi lazım. Aksi halde iade kabul edilmez diye bir madde belirt. Zaten bu kural geçerlidir ama sen yine de belirtirsen iyi olur.
  • ataturkiye  (10.10.08 14:55:05) 
kullanıcı parayı peşinen havuza ödemeden senden ürün istenmez zaten, ve satıcı onay vermese bile 3 gün mü 5 gün mü neydi, sonra otomatik para size aktarılır.

satıcı ürünü kendi kırıp bozarsa siz iade kabul etmeyebilirsiniz. ondan sonra kim gitti gidiyoru ikna ederse parayı ona aktarırlar sanırım
  • efruz  (10.10.08 15:42:12) 
özet olarak bi şey olmaz, korkma. ilanında kargo zabıtı dışındaki nedenlerle iade almayacağını da belirtirsin, kayda gecmis olur.


  • nano mercy  (10.10.08 17:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.