Giriş
(5)

Ekran Kartı Sorunu (GECUBE 512MB ATI Radeon HD4850)

kose
Bi hevesle aldığım ekran kartıyla eskiden oynadığım oyunları bilem oynayamıyorum. Takılmalar, donmalar, masa üstüne atmalar her türlü kepazelik var bu yeni nesilde. Eskiden böylemiydi, ekran kartını takardık biterdi, güç beslemesi falan istemezdi. Hal böyleyken biraz araştırdım, bu meretin klavuzund
Bi hevesle aldığım ekran kartıyla eskiden oynadığım oyunları bilem oynayamıyorum. Takılmalar, donmalar, masa üstüne atmalar her türlü kepazelik var bu yeni nesilde. Eskiden böylemiydi, ekran kartını takardık biterdi, güç beslemesi falan istemezdi.

Hal böyleyken biraz araştırdım, bu meretin klavuzunda 500w güç kaynağı tavsiye edilmiş, bendeki 350w olduğuna göre asiliği normaldir dedim, gençliğine verdim. Ancak hadi oyunu geçtim, bilgisayar da öyle bir yavaşladı ki, photoshop'u 40 dakikada, nero'yu 35 dakikada anca yükleyebildim. herhangi iki işlemi aynı anda yapmaya kalksam işlemcim tavan yapar oldu. Format neem attım çare olmadı. Kartı çıkarınca durum düzeliyor. şu an onboard kartla idare ediyorum.

efenim çok uzattım, soruma geleyim, şimdi gidip psu için masraf yapsam durum düzelir mi? yousam kartı servise göndermeli miyim? veya ne yapayım? Teşekkürler.

Ekran Kartı -> GECUBE 512MB ATI Radeon HD4850 (www.mavibilgisayar.com)
Ana Kart -> Asus p5rd1-vm (www.asus.com
İşlemci -> p4 3.06 GHz
Ram -> 2 GB DDR
0
kose
(10.10.08)
ekran kartı ile güç kaynağı arasındaki bağlantı kablosunda sorun olabilir mi? olur olur yani, göz ardı etmemek lazım bu seçeneği de. yeni nesil ekran kartlarında bu bağlantı şart zira.
0
deckard
(10.10.08)
ekran kartı bu arkadaşlar, GECUBE 512MB ATI Radeon HD3850, 1000 fazlasını yazmışım. www.mavibilgisayar.com
0
🌸kose
(10.10.08)
ikinci el değil değil mi?
aldığınız yerle bir görüşün, belki driverları yüklemeniz yardımcı olabilir. onun dışında aklıma sadece PSU yetersizliği geliyor. 400w'den aşağısı kurtarmıyor artık. ona da GERÇEK 400 W diyorlar, gerçek de neyse.
0
head
(10.10.08)
bende de 450 watt isteyen bir ekran karti var. ilk aldigimda psu 300 watt tı oyun oynarken kapaniyordu bilgisayar. isinma problemi dedim heralde, essek kadar vanrilatorle soguttum oyun oynarken sorun cozulmustu. ama oyle oyun disinda takilma yavaslama felan olmadi hic bir zaman. sonra 560 wattlik bir psu aldim hersey normal su an. gerci isinma ve psu arasindaki iliskiyi cozemedim hala. sacma bir ihtimal var aklimda ama bilmiyorum . yeterli gucu alamadigi icin fani da yeterli hizda donduremiyor diye dusunmustum ama ufacik fanin harcadigi gucten ne olur diye de curutuyordum tezimi.
0
mandayuvasi
(10.10.08)
ben de işlemciyle güç kaynağı ilişkisine takıldım, ekran kartını takınca neden hemen her uygulamada %100le çalışıyor işlemcim anlamış değilim, yani laptoplarda pilden tasaruf etmek için işlemciler çalışma frekansını ayarlıyor diye biliyorum, böyle bi ilişki var ama bendeki pc'de durum ne ola ki?

güncel sürücüleri yükledim denedim sonuç aynı, aldığım yerle görüştüm durumu izah ettim, çalışması lazım diyolar, haftasonu kasayı görmek istediler, peki dedim. umarım psu değişikliğinde düzelcek bi sorundur.
0
🌸kose
(10.10.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.