[]

Dava

Çok enteresan bir davanın içerisine sürüklenme durumu var. Anlatıyorum hemen.
Çok yakın bir akrabamızın kiracısı vardı. Fakat kendisi 6-7 ay kira vermedi. Kendisi de fazla ses etmedi. Zor duruma sokmak istemedi. Daha sonra bir haftasonu kendisi kaçtı. Eşyalarını toplayım apar topar kayıplara karıştı diye düşünürken, 2-3 mahalle aşağıya taşınmış. Tabi sözleşme yapmadığımız içinde birşey diyemedik. Bu arada muhattap olduğumuz kişinin cinsiyeti erkek. Herneyse, annem bu kişiyi buluyor ve arkadaşlarının yanında rencide etmemek amacıyla kendisine bu durumu ne zaman halledeceğimizi söylüyor. Fakat o kişi anlamıyor. Daha sonra annem açık açık konuşuyor. Kendisi ise anneme hakaret ediyor ve üstüne yürümeye kalkışıyor. Etraftaki insanlar tutuyor. Tabi annemde deli damarı olduğu için o da korkmuyor bu durumdan. Bu olay böyle kapanıyor. Daha sonra bu kişi annemi dava etmiş darp ettiğini iddia ederek. Fakat olay ayın 20'sinde yaşanıyor fakat kendisi darp raporunu ayın 26'nda alınıyor. Dün de davaya gitmiş. Ben de İstanbul'da olduğum için yeni öğreniyorum durumu. Mahkemede annemin ve akrabamızın telefonda kendini tehdit ettiğini söylüyor, fakat böyle bir durum imkansız olduğunu ve yapmadığını söylüyor annem. Yapmaz da eminim.
Şimdi bu durumda bu kişinin bu davayı kazanma şansı var mı? (Kişinin avukatı yok.)
Kazanır ise eğer sonucu ne olur?
ve bu kişiye sahtekarlık davası açsak sonuç alabilir miyiz?
Okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.

 
anneniz adamla tartıştıkları zaman etrafta olan kişilerin isimlerini versin, tanık olarak dinlensinler.

ayrıca bir kadın tarafından ayın 20'sinde darp edilen birinin hala 26'sında iyileşmemesi bence raporun sahteliğine karinedir. bunu da söylesin.

bu arada dava açılmış mı yoksa dosya daha savcılık aşamasında mı? ben dava açılacağını düşünmüyorum.
  • nesilsiz  (15.06.12 14:31:33) 
avukat degilim. bastan belirteyim de sonra maraz cikmasin.

o kisinin actigi davadan bir sey cikmaz. takip edin yine de siz. yani durusmaya gidin, gerekirse avukat tutun. darp raporu can sikici biraz. gerci raporda ne oldugu onemli. gorgu tanigi olarak birilerini gosterebilirseniz muhtemelen rapora ragmen bir sey olmaz.

sahtekarlik derken? hangi sahtekarliktan dava acacaksiniz? benim okudugum kisimda elinizde bu konuda herhangi bir sey yok.
  • entrapmen  (15.06.12 14:32:52) 
26'sında rapor almış. peki ne yazıyor raporda? o gün mü darp edilmiş yazıyor mesela (yani bu şekilde yazmaz ama yara bere varsa bu yazılmıştır) eğer gün belirtilmiş ise raporda anneniz 26'sında nerede olduğunu o kişiyi görmediğini 26'sında yanında olan kişileri şahit ederek duruşmada anlatsın. aklıma gelen bunlar (avukat değilim, 3 hakaret davası kazandım kendi başıma)


  • ben smyrna  (15.06.12 14:36:20) 
@nesilsiz
1- Evet annemin yanında amcamın eşi var. Etrafta bir kaç tane adam daha var. Ama o kişileri bulabilirler mi bilmiyorum.
2- Darp raporu içinde annemi karakola çağırıyorlar ve oradaki polis şunu diyor "abla kafanı duvara vur, gidip darp raporu al ve mahkemede kullan"
3- Dava açılmış hatta dün duruşmaya gitmiş. Savcı annemi çağırmış ilk aşamada kendisinin özür dilemesi gerektiğini söylemiş fakat annem reddetmiş bu durumu. :) Avukatı'da var kendisinin. Avukat bu dür davalar kolay geçer diyor. Ve ilk defa başımıza böyle birşey geliyor.

@entrapmen
Sahtekarlık, avukat geçmişine bakacakmış sanırım. Aslında ben tam anlamadım bu durumu. Sabıkası varmış sanırım. Oradan birşeyler yapabilirim mi ne demiş. Tam bilmiyorum aslında o konuyu.
  • akatreil  (15.06.12 14:38:37) 
ciddiyim,
öncelikle bunu belirtmek istedim ciddi ciddi söylüyorum,
bu adamı bi elinize alın iyice ezin,
yani gerçekten bir darp raporuna sebebiyet verin.
tehdit edin.
bu orilbi evladı sus pus olacaktır.
sizin yumuşak davranmanız onun götüsünü kaldırmış şimdi de para sızdırmanın peşinde.

şunu da yazmayı ihmal etmeyelim, o dava yalan olur yani kasmaya gerek yok.
  • seyduna6687  (15.06.12 15:49:21) 
bakın, annenizin savcıya gittiğinizi söylüyorsunuz.

bu demek oluyor ki henüz dava açılmamış. şu anda dosya savcılık (yani soruşturma) aşamasında.

ve ben bu delillerle savcılığın iddianame düzenleyip dava açacağına pek ihtimal vermiyorum.

ekleme: ayrıca madem annenizin avukatı var, bu konuyu gelip burada sormanız o avukata yapılmış bir haksızlık ve ayıptır. bir başka meslektaşımın takip ettiği işle ilgili hukuki yorumda bulunamam zaten. kolay gelsin.
  • nesilsiz  (15.06.12 15:53:53 ~ 15:55:14) 
@nesilsiz
Dün duruşmaya gitti yalnız. Emin olun kötü bir niyetim yoktu. Sadece bu gibi durumlarda ne gibi sonuçlar çıkar, bunu merak ettim. Bu kadar alıngan olmanıza sebebiyet verecek bir durum olduğunu düşünmüyorum bu sorumun.

  • akatreil  (15.06.12 16:05:54 ~ 16:07:05) 
ya yok, mesele alınganlık meselesi değil, bir hukuki işi takip eden avukat varsa bu işle ilgili başka avukatlara fikir sormak hoş bir şey olarak algılanmaz genelde. o yüzden öyle dedim, biraz fazla tepki vermiş de olabilirim kusura bakmayın.

merak ettim, ne zaman oldu bu olay?
  • nesilsiz  (15.06.12 16:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.