[]

Twitter kullanıcılarına bir soru

Hakikaten merak ediyorum:

Neyin kafasındasınız. Yazdığınız şeylerin %99.9'unun saçma ötesi, kimseyi ilgilendirmeyen zırvalar olduğunu, hiçkimsenin de bunları takmadığını ve yıllar sonra okuduğunuzda "ne kadar dangalakmışım o zamanlar" diyeceğinizin farkında mısınız?

X'i takip ediyorum ben taam mı diyecekler için, X'in ne yazdığının ne önemi var.

X yerine herhangi bir sanatçı, futbolcu, politikacı vs koyabilirsiniz.

Gündeme en hızlı ben ulaşıyorum diyenler, twitterin SOPA ve birçok konuda sansür uygulamasından rahatsız değiller mi?

TW'ın mal turnusolu olduğunu düşünüyorum. Aynen denge bilekliği gibi.

 
X in yazdığının önemi yoksa, yazılmış hiçbir kitabın, makalenin, şiirin önemi yok demek ki sana göre. twitter niye kötü? 140 karakter olduğu için mi?


  • ency  (15.06.12 11:18:22) 
"tuvaletteyim" falan yazıyoruz panpa, takma sen kafana.


  • tormentorius  (15.06.12 11:18:33) 
dediklerinin farkındayız ama yine de yazıyoruz panpa. malız da biraz kusura bakma.


  • madman  (15.06.12 11:19:45) 
@ency

evet 140 karakter olduğu için. Herşey yüzeysel, tamamen mesaj çöplüğü. Dalga geçtiğimiz IRC ortamı gibi. Umarım bir gün gelir de TW'ye de güleriz. Sinir oluyorum elinde smart phone'la aforizma kasan mallara
  • beholderrulez  (15.06.12 11:26:16) 
allineed +1

ben de burda "+1" yazmaktan başka bi şey yapmıyormuşum amk, onu anladım.
  • mükreminçıtır  (15.06.12 11:30:16) 
@allineed,

Haklısın, zaten kendimi bazen Sabri Bey gibi hissediyorum ama açıkçası artık bu TW muhabbeti beni baydı, kaçamıyorsun, her yerden geliyor üstüne.
  • beholderrulez  (15.06.12 11:31:59) 
tamam aforizma kasanlar hakkında sana katılıyorum da arkadaşımın ne yazdığının gayet de önemi var. o zaman kimse arkadaşlarıyla da konuşmasın otursun eve kapansın herkes kendini geliştirsin ohhhhhhh


  • sensible soccer  (15.06.12 11:33:57) 
gündemi ve sevdiğim kişileri takip etmek için faydalı bir yer. burda tuvaletteyim, ay canım çok sıkıldı türünden salak salak şeyleri kasdetmiyorum. mesela sevdiğim bir ünlü veya sporcu falan bi tv programına katılacaksa yazıyor oraya ben de o an boşsam gidip izliyorum. bunun haricinde gündemi takip etmek için sözlük ile birlikte en etkili yer orası.

ama gelgelelim olayın başka bir yönü de var. o da tamamen lümpen yuvası bir oluşum twitter. hadi ünlüleri takip ediyoruz iyi güzel de bu şey sayesinde en sıradan adam bile kendini ünlü sanıp öyle twitler atması yok mu deli ediyor beni. her gün gördüğün bir arkadaşının oraya "yorucu bir günün ardından akşam çay keyfi :))" yazması bana çok lümpence geliyor. kimin umrundasın lan sen mal. banane senin yorucu gününden de çayından da.

ben takip edilmek için değil dediğim gibi gündemi ve sevdiğim ünlüleri takip etmek için kullanıyorum. bu konuda da gayet faydalı bişey oduğu kanaatindeyim. eyyorlamam bu kadar.
  • ritu vs asas  (15.06.12 11:35:28) 
Bu şey gibi olmuş. Twitter'da rusları takip edip "bu ne biçim ya hiçbir dediklerini anlamıyorum"

Twitter'ı bilinçli kullanırsan son derece faideli bir platform. Habere ulaşma hızı saniyeler sürüyor. Reuters, BBC gibi onlarca haber portalı var. #birinsandailkbaktigimsey tarzı atarlı veya tribal hashtag'leri izlemek yerine yerine firmaların çeşitli aktivitelerinde yaydığı hashtag'leri izlemek veya da dünya çapında ilgi çeken bir etkinlikle ilgili günlük olayları takip etmek de çok faydalı ve keyifli olabiliyor (#WDDC2012, #E3, #Euro2012 vb).

Bunun, firmaların Twitter hesaplarını takip edip bedava hizmet/mal kazanması durumu da var. Ayrıca sevdiğin ünlüleri takip edip onlarla ortak bir noktada bir paylaşım içerisine girebiliyorsun (İstersen girmezsin tabii). Worldwide TT'yi takip edip dünyada olan biten gündemi tartışabiliyorsunuz (ki bu iş cidden çok keyifli. Hiç beklemediğiniz kişiler size tweet atıp tartışmaya girebiliyor).

Yani olay sizin Twitter'a nasıl baktığınızla alakalı. Siz sürekli boş boş aforizma kasan tiplerle atarlı kızları takip edip, elinde telefonla "şu an burdayımmm" yazan tipleri de takip ediyorsanız, böyle düşünmeniz normal.
  • deckard  (15.06.12 11:38:55 ~ 11:42:00) 
@ritu vs asas,

Bak me güzel açıklamışsın, senin kullanım alışkanlığı -bana göre- oldukça tutarlı. Tamam da senin gibi kullanan kaç kişi var? Bir de "yorucu bir günün ardından akşam çay keyfi :))" amacıyla kullanan? Unutmadan "Madonna Istanbul'u salladı" tipleri var, öğürme efektim geldi.

Popüler kültür bizi TW kullanmaya zorluyor gibime geliyor, bir zamanlar FB vardı, artık o da gidici gibi.
  • beholderrulez  (15.06.12 11:41:07 ~ 11:42:10) 
mehmet akif alıntısıyla; "kahraman ırkıma bir gül, bu ne şiddet bu celal!"


varsayalım tüm twitter kullanıcıları dediğin gibi mal, eee? sen bunları söylesen ne, söylemesen ne? yine mal'ız ki :) birinin çıkıp 3-5 satır hakaretamiz laflarının gözümüzde kaç para değeri var ki? senin bu asabiyetle en iyi becerebileceğin şey haklıyken haksız çıkmanın kitabını yazmak olur. ki bu örnekte haklı da değilsin. öyle akşam rüyalarına falan giriyorsa twitter kullanıcıları ve mallıkları ben psiyatrist tavsiye ediyorum.
  • hınzırpaşa  (15.06.12 11:50:52) 
@hınzırpaşa

Evet öyle, sinirim FrindFeed yüzünden oldu. Adam bağlamış TW'sini orada attığı tüm gerzek mesajları bende görüyorum.

Neyse sildim bu tipleri. Sen mal değilsin, kimse değil zaten, TW kullanıcılarının %99'u mal desem herkes kendini %1'e alır.

Bir mal varsa o benim :)
  • beholderrulez  (15.06.12 11:55:06) 
ahaha twitter kullanıcılarının %99'u mal desen herkes kendini %1'e almaz herkes senin %99 mal olduğunu düşünür. sen hangi otorite oluyosun da buna karar veriyosun yani? soruna gelince;

eğlencenin kafasındayız küçük eniştecim.

ha ama sana şu konuda hak veriyorum, bu duyuruyu görünce ben de twitter'ın mal turnusolu olduğuna karar verdim.
  • tunachu  (15.06.12 12:48:04) 
  • tom riddle  (15.06.12 13:15:15) 
@tunachu,

aha bir tane mal çıktı, yalnız olmadığımı biliyordum.

Bana göre gidip para verip blackberry alanlarda mal, otorite için (bkz: ben)

Dedim ya denge bilekliği mevzu, aynısı.
  • beholderrulez  (15.06.12 13:46:12) 
kamuoyunu denge bileklikleri ve blackberry alan insanlar konusunda aydınlattığın için teşekkürler o halde. 70 milyon nefesimizi tutmuştuk :)

ayrıca:

(bkz: dahi anlamına gelen de)
  • tunachu  (15.06.12 14:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.