[]

Söğütlüçeşme (Metrobüs) - Suadiye arası bisiklet kullanmak

Sevgili Duyuru Bisikletlileri,

Bendeniz her gün Levent'ten çıkıp metrobüsle Söğütlüçeşme'ye gelip oradan trenle ya da dolmuşla Suadiye'deki işyerime geliyorum. Gönül ister ki, bir bisiklet alayım, Söğütlüçeşmedeki otoparka koyayım. Sabah metrobüsten inince bisikletimi alıp Suadiye'ye doğru Bağdat caddesinden pedal basayım.

Veri: 29 yaşında bir bağyanım. İşyeri smart casual kıyafet, bisikleti ofise bırakabilirim sorun yok. Bisiklete binmeyi seviyorum ama bir kere Berlin'de bir kere Paris'te olmak üzere yaptığım bisikletli şehir turları dışında şehir içinde bisiklete binmedim. Hep tatil beldelerinde vs.

Sorular:
1) Söğütlüçeşmeden Bağdat Caddesine, araç yoluna girmeden nasıl çıkarım?
2) Bu yapılabilir bir şey mi? 1 saat mi sürer yarım saat mi?
3) Çok mu tehlikelidir? Yani, işte bilmemne kadar km pedal çevirmemişsen, bla bla, bu işe bulaşma der misiniz?
4) Eğer bunu yapabilirsin derseniz, eğik kadrolu, çamurluklu, önünde çantamı koyabileceğim ufak bir sepeti olan orta karar bir bisikleti ne kadara alabilirim.

Sınav süresi 40 dakikadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.

Başarılar dilerim

 
terlemediğini varsayıyorum. eğer gerçekten terlemiyorsan, evet, yapılabilir bir şey.


  • hınzırpaşa  (15.06.12 10:59:16 ~ 10:59:48) 
keşke boğaz dahil istanbulun her yerine bisiklet yolları (kurallarıyla tabi) yapılsa, ne kadar rahat ederiz. bisikletliler çoğalmalı gerçekten. yardımcı olamayacağım, ben de bir süredir bisiklet almayı düşündüğüm için takipteyim.


  • shiranai  (15.06.12 11:03:09) 
Ter olayı ilk büyük engelin olacak genç padavan. Duş alamazsan iş yerinde atarlar seni ya da bilemedin masanı balkona koyarlar.

Diğer engel aradaki mesafe ki bu engeli yılmayıp arttırdığın kondüsyonunla 2-3 haftada bilemedin 1 ayda daha acısız bir hale getirebilirsin ama mesafeler uzak birbirine. En basiti google maps'e gir, orada a ve b noktalarına koy ikisini. Kaç km'miş gör.

Tehlikeli olacağını düşünmüyorum. Söğütlüçeşme'den en mantıklı rota ziverbey'e gelmeden kızıltoprak tarafına inmek. Oradan sahil yolundan selamiçeşmeye kadar devam etmek. Selamiçeşme'den arabasız olan sahile çıkmak ve oradan yardırmak. Arabasız sahil kısmında bisiklet yolu da mevcut, sabah koşanlarla kardeş kardeş gidersin.
  • reyals  (15.06.12 11:07:11) 
-zaten eski salı pazarı otoparkının içinde dereyi geçince fb stadının yan sokağına çıkıyorsun. oradan sonra basar gidersin.
-yapılabilir bir şey. yarım saat civarında varırsın diye tahmin ediyorum
-bu işe girişmeyi düşünmek, bu iş için yeterli bisiklet deneyimine sahip olduğunu gösteriyor. çok panik biri değilsen, tedirginliği ilk günden atlatırsın.
-"yeşil bisiklet" ve "velespit" ten bilgi alabilirsin. fakat orta kaliteli şehir bisikletleri 1000 tl den aşağı değildir.
  • secim  (15.06.12 11:19:43) 
Birkaç yaz önce ben de her gün Söğütlüçeşme'den Caddebostan'a bisikletle gider gelirdim.
secim'in dediği gibi, stadın arka tarafından gidersen, Kalamış sahil yolunu takip edersin, daha tenha olur oralar bisiklet için daha ideal.
Feneryolu'nu geçtikten sonra Bağdat Caddesi'ne bağlanan ara yollar var. Cadde'de bisiklet kullanmak çok problem olmuyor, ben genelde yavaşça kaldırım kenarından giderdim.
Tehlikeli değil. Sadece yazın sıcağında biraz yavaştan alman gerekebilir. Alışana kadar biraz popo ağrısı, bacak sızlaması vs normal olacak zaten :)
Söylediğin bisiklet, benim hayalimdeki bisiklete benziyor :) Fiyatları 300-700 arası diye biliyorum.
  • saint marla  (15.06.12 11:39:33) 
Sevgili duyurucular,

Bu arada terle ilgili bilgimi şu başlık altında paylaşayım. Aşırı terleyen biri değilimdir ama gerekirse size de faydası olur. Çok terlediğinizi ve artık sabah sürdüğünüz roll-on'un vs etkisini kaybettiğini düşünüyorsanız, üzerine parfüm de süreseniz, yeniden roll-on da uygulasanız olmaz, kötü kokar.

onun yerine bir parça tuvalet kağıdına antibakteriyel jel dökün (pürel) onunla koltukaltlarınızı silin. tamamen tertemiz olduğunuzu göreceksiniz. ondan sonra yeniden deodorant ya da roll-on kullanabilirsiniz. Aklınızda olsun.
  • kahvegibi  (15.06.12 11:45:21) 
be her günn kartalda kadıköye gidiyordum güzeldi 4 saat sürüyordu
1 saat sürer
nasıl şimdi bu rakkas yolu varya ordan gidersin
tehlikeli değil gayet güzel
  • supoortam  (15.06.12 11:53:56 ~ 11:54:07) 
fenerbahce- suadiye arasını da sahilden gidersin, mis gibi olur.


  • azeotrop  (15.06.12 12:00:23) 
@supoortam 1 saat biraz fazla geldi. Ben daha önce Caddebostan'dan Üsküdar'a yürümüştüm ve 2 saat'ten az sürmüştü. Şimdi bisikletle ve daha kısa bir yolu nasıl 1 saatte gideriz ki, mantıken daha kısa sürmesi lazım gibi geliyor bana.


  • kahvegibi  (15.06.12 12:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.