[]

Ey Zeki ve Cesaretsiz İnsanlar !

Tak etti canıma. Gördüğüm, bildiğim, duyduğum işverenlerin hiçbiri benden daha parlak zekalı insanlar değiller. Sadece daha zalim ve cimriler. Bu adamların çalışanı olmak istemiyorum artık. Sonunda açlıktan ölmek olsa da...

Yurdum insanı parlak zekalıdır. Bulur ama icraata geçirmeye korkar. Haklıdır da. Kimse desteklemez ama hep korkutur. Neyse "niye korkuyoruz?" konulu bir yazı veya bildirim değil bu.

Güzel, orjinal fikirleriniz mundar olmasın. Böyle bana girişimci teşviki aldırabilecek orjinallikte, ülkemizde pek olmayan ama olsa çok deli kazanır dediğiniz fikirleriniz varsa sizinle mezara gitmesin! En azından ben deneyeyim, bu yolda mundar olursam "oh lan iyi ki bir delilik yapıp başlamamışız, eleman sokaklarda yatıyor, bali çekiyor" diyerek moral motivasyonunuzu arttırır patronunuzu daha çok seversiniz.

Not1: Mühendisim.
Not2: konuyla ilgili ciddi fikirleri, ulu orta yazmayın, özel mesaj atın ama geyik çevirmek istiyorsanız yardırın gitsin.

 
elektrik elektronikten anlar mısın? ona göre öneri vercem.


  • rubiks cube  (15.06.12 10:23:58) 
ne mühendisisin?


  • tuvalet kaşığı  (15.06.12 10:26:55) 
ben de senin gibi düşünüyorum. 3 önemli proje koydum masama. gece gündüz çalışıp, yapacağıma inanıyorum. sen de pes etme. inanıyorsan, her türlü başarırsın. kolay gelsin.


  • raif_efendi  (15.06.12 10:32:12) 
3 sene önceki halimi hatırladım bu satırları okurken.girişimci ruhumuzun üst raddeye çıktığı zamanlardı.size girişimci bi abiyi anlatayım.ismi uğur yetiktir.
adam alaturka tuvaletlere takılan plastik var ya fare çıkmasın diye onu bulmuş 300bin tl kazanmış onlardan :)
bana şöyle anlattı olayı "ulan her seferinde cumburlop su geliyodu,bide o zamanlarda t.şşaklarını fare kapıcak diye korkardık naparım diye düşündüm bunu buldum" dedi. herif bir sürü şey icat etmiş ama hepside ihtiyaca yanıt verdiği için tutulmuş.
bende düşünürüm arada 3-5 fikrim de var ama ekip kurmam gerekir ancak tek başına zor bu işler.
  • seindfeld  (15.06.12 10:44:09) 
üretin, sarılın fikirlerinize ve çalışın tabi ki... benim de sanırım son 6 ayım...


  • rn  (15.06.12 11:04:16) 
@rubiks cube
fazla anlamam ama benimle bu işe girebilecek 2 senelik elektronik mezunu cabbar ceval bir arkadaşım var.

@tuvalet kaşığı
konuyu yönlendirmek istemiyorum. genel bilgi olsun diye mühendis olduğumu belirttim. konuyla ilgili insan bulunur ya da oturulup çalışılır öğrenilir diye düşünüyorum ben.

@seindfeld
yarım saat önce tuvalette bir süre inceledikten sonra "ulan adam bundan bile ne para kırmıştır" diyerek bu yazıyı yazmaya beni teşvik eden büyük bir faktördür o bahsettiğin kapak. örnek tam yerine oturdu, tebrikler.
  • sos fistik olsun mu  (15.06.12 11:06:19) 
parlak zeka türkiye koşullarında çok önemli değil önemli olan ne kadar uyum sağladığın işe ortama filan.


  • sortime  (15.06.12 11:08:49) 
(git: 314928) benim şöyle bi fikrim vardı da uygulamaya geçemedi tabi zamansızlıktan. ben kendim için istiyordum bunu ama bu fikir ev hanımlarına yönelik bir sosyal platform ile entegre edilirse bence tutar. bir de mesela yurdum kezbanına yönelik tektaşların fotoğraflarının, gelinlik modellerinin uçuştuğu bir yerli pinterest kızlarımızın tek eksiği zannedersem.


  • edaydin  (15.06.12 11:10:01) 
lazer ve cnc tezgah üretimi kosgeb Ar-Ge ve inovasyon kapsamında olduğundan yüksek destek alıyor. yazılım + makine + elektronik mühendislerinden (bu konularda lisans üstü yapmış olanlar az değil bildiğim kadarıyla)oluşan 3 kişilik bir ekip ile olabilir.


  • ukde  (15.06.12 13:21:55) 
@edaydın senin fikir güzelmiş yemekle ilgili olan.o siteye baktım.makarna+peynir+domates+sogan yazdım bana getirdiği yemek ismi "kuzu kavurmalı makarna" :D daha iyisi yapılabilir yani ;)


  • seindfeld  (15.06.12 14:25:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.