[]

interrail'cılar ekran başına

beyler. geceleri yataklı trende seyahat edebileniniz var mı? bu sene tekrar gidiyoruz. geçen sene sadece floransa-torino arasını gece gidebilmiştik, onda da yataklı vagon yoktu. bilen biri varsa sevap points kazanır.




 
valla ben de temmuzda gidicem ama araştırdığım kadarıyla yatak parası hostele vereceğin paraya denk çıkıyormuş. öyle diyolla.


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (15.06.12 00:25:22) 
sadece gece yolculuğu yaparak (uzun mesafe min 6 saat) 29 günde 26 şehir gezdim.

türkiye'de istanbul-ankara gibi bi şehirde büyüdüysen hiç bir yer daha tehlikeli değil, emin ol.

yataklı vagon italya.da hemen hemen her trende var! ama gerek yok. kompartman sistemi olduğundan karşılıklı koltukları oturduğun kısımdan tutup çek kendine doğru. 2 koltuk ortada birleşir ve tek kişilik atak olur.

boş kompartman bul bir tane ve içeri girip hemen perdeyi çekip lambayı söndür. dolu ve/veya aile var sanıp kimse girmiyor. tek tük giren olursa da şansına ama bu kadar korkmana gerek yok.. dediğim gibi hiç bi yer tr kadar tehlikeli değil!

iyi seyahatler..
  • Fayfa  (15.06.12 03:02:06) 
hacım korkan yok zaten :) yalnız italya'ya gitmiyoruz bu sene, dediğin gibi orda yatarak gidebilmiştik ama yataklı vagon arıyoruz biz.

almanya, polonya, avusturya, çek cumhuriyeti falan, buralarda yataklı vagon lazım.

yataklı olup olmadığını sormamız mı gerekiyor? nasıl öğreniyoruz onu merak ediyorum.
  • sezercik yavrum benim  (15.06.12 14:02:25) 
yataklı olup olmadığını sorman lazım. her trende yok hatta genelde yok çünkü adamlarda medeniyet olduğundan karayolu diye bi olay yok. demir yolu kullanılıyor bu nedenle de trenleri (normal pulman ve kompartman) çok konforlu. yatmasan da rahat ediyorsun.
yine de illa yataklı olsun diyorsan o zamanda interrail bileti geçerli değil ekstra para ödemen gerekecek.

sonuç: interrail yapıyorsun, bu kadar konfor arama. olayın özüne aykırı. o kadar rahatına düşkünsen tur şirketleriyle git gez. sonuçta yataklıya, otele vs. vereceğin yüklü parayla tur şirketleri de gezdir.
  • Fayfa  (15.06.12 16:52:21) 
fayfa kardeşim şaka mısın sen? "bu kadar konfor arama, rahatına düşkünsen git tur şirketiyle gez" falan? üsluba bak amk.

konfor aradığımı kim söyledi? interrail ruhunun ve olayın özünün amk. geceleri uyuyamayıp ölü gibi şehir gezmek mi olayın özü? yataklı trenleri nasıl buluruz, bunu merak ediyorum.

ne sormuşum ben? "geceleri yataklı trende seyahat edebileniniz var mı? yataklı olup olmadığını sormamız mı gerekiyor?" tutmuş bana interrail anlatıyorsun. biz de yaptık, biliyoruz. hırsızlığa yeltenen gavurlarla köprü altlarında uyumuşluğum var meraklanma.
  • sezercik yavrum benim  (15.06.12 17:26:18) 
Verdigin cevapları okudum da umarım trende götünü kesmişlerdir sezercik.


  • buhebu  (03.05.14 15:51:49) 
kesmediler.


  • sezercik yavrum benim  (08.05.14 23:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.