[]

USPS First Class Mail ile yurdışından gelen posta

Tracking yapılamayan türden USA'den en ucuza gönderilebilecek posta tipi bu sanırım. 27.09.2008 tarihi itibariyle bana gönderilen bu tipte bir posta var. Hala elime geçmiş değil, içinde kredi kartı büyüklüğünde bir elektronik zımbırtı mevcut.
Gelelim soruma, özellikle de bu tipte bir posta almış, göndermiş olanlara...
13 gün geçmesine rağmen gelmemesi normal midir sizce? Hiçbir şekilde elime ulaşmazsa hakkımı arama şansım nedir sizce?


 
normal. bir haftaya filan gelir diye tahmin ediyorum. genelde 2-3 hafta suruyor dedigin gibi gonderince.
eline ulasamazsa ne yapacagin sana kimin gonderdigine bagli. ben amazon'dan kardesime dvd alip gondermistim, 1.5 ayda ulasmayinca musteri hizmetlerini hasladim, hemen yenisini gonderdiler, o 1-2 haftada geldi. ama "arkadasim gonderdi" dersen orasini bilemem. istatistik istersen, ben bugune kadar 10 kere filan dedigin gibi posta gonderdim, hep ulasti bir sekilde.

  • layouter  (09.10.08 21:17:42) 
bu arada ürün şu, wii için bir recovery dongle..
savemii.net

ptt'yi arasak sorsak bir şey elde edemeyiz herhalde... bakalım bir hafta daha bekleyeyim...
  • iron  (09.10.08 22:02:51) 
bu şekilde 3 kere büyük koli geldi bana büyük dediğim 37 ekran tv kutusu kadar koli eğer ordan yollanırken değer 100 dolardan fazla girilmişse gümrüğe para yatırıyorsunuz değer üzerinden %7 mi %10 mu öyle bişey cüzzi bi meblağ 13 gün içinde gelmesi pek mümkün değil gerçi benim bi tanesi 11 günde geldi şaşırmıştım genelde 18 ila 20 25 gün arasında değişiyor gönderme zamanı ayrıca düşük bi ihtimalde olsa ürün eğer resimdeki gibi kart olarak gelicekse belki gümrüğe takılabilir zira gümrükte bunun wii için olduğunu anlamazlar


  • buffy de vampir sayilir  (09.10.08 23:58:46 ~ 23:59:12) 
ben devamlı amerikaya posta gönderiyorum(ayda 80 - 100 tane filan). şimdiye kadar en az 4 en çok 21 günde ulaştı. bir de orada adresine ulaşmayıp bana geri yollanan iki üç paket oldu onlar 4 gün içinde adresime geldi.


  • olay  (11.10.08 07:54:17) 
ben aceleci davrandım sanırım, bir de araya bizim bayram tatili girdi bir hafta... yorumlardan anladığım kadarıyla benim daha 1-3 hafta beklemem bile normal :)


  • iron  (11.10.08 12:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.