[]

irlandanın euro 2012 de olması ama Türkiyenin avucunu yalaması

Şuan olan ispanya-irlanda maçını izlerken,konya kadar yüzölçümü olan ve 4 milyon insan yaşayan irlandanın orada olup Türkiyenin olmamasına şaşırmaktayım efendim.Şaşırmaktan öte garip bir hüzün oluyor.

Ama şöyle de bir konu var irlandaya şuan acımaktayım.Bildiğin kedi-fare oyununa döndü maç,adamlar hiç direnç gösteremiyor.Türkiye olsaydı acaba nasıl bir sonuç görürdük bu euro 2012 de merak ediyorum


 
Dünya kupasında da yokuz 2014'de. Sanırım 2016'da da olmayacağız Euro 2016'da. Cezalar olaylar olaylar.


  • hicunutmam  (14.06.12 23:21:13) 
Dunya kupasında olacağız 2014'te. Sanırım 2016'da da olacağız. Olaylar olaylar.


  • lionel andres  (14.06.12 23:32:07) 
"orda olsaydık ne olurdu" dediğimiz için irlanda'yı izliyoruz. oyuncumuza sahip çıkmıyoruz, aşırı sabırsızız, yükselen her değerimizi paçasından tutup aşağı çekiyoruz. eh böyle bir ortamda başarılı bir milli takım olamıyor.

futbola bu kadar ilgi duyulan bir ülkenin milli takımının her turnuvaya gidebilmesi lazım. hollanda, almanya gibi olmamız lazım. rusya örneğini verebilirim... neredeyse her turnuvaya katılıyorlar, nerede olurlarsa olsunlar gruplarında favori gösterilebiliyorlar ama öyle müthiş top da oynamıyorlar. kalburüstü diyelim.

bizde o da yok işte. not olarak belirteyim, "bu takımlar var biz niye yokuz" diyenlere acayip uyuz oluyorum. ulan kuponla katılmadı adamlar o turnuvaya, bizim de girdiğimiz elemelerden gittiler. yeneydik rakipleri biz de çıkaydık.
  • der meister  (14.06.12 23:33:52) 
İrlanda daki istikrarlı oyuncu sayısını yakalayalım da ondan sonra onlar orada biz yokuz diyelim. Takımın neredeyse hepsi Premier League de yıllardır oynuyor veya oynamış, bir kaç tanesi 1. Lig de oynuyor. Adamlar elemelerde çatır çatır top oynarken bizimkiler pas yapamıyolardı. Sikimsonik Hırvatistan dan içeride 3 yedik amk.

Ondan sonra hoca faktörü var, getirdiler hayatta her şeyi yaşamış, hiç bir hırsı kalmamış 100 yaşında adamı, tatile geldi resmen, Hollanda'ya hocalık yapar gibi yaptı, halbuki bizim futbolumuz gelişmekte, her şey ve her oyuncu özel ilgi istiyor bunların sorumluluğunda biri yıllar sonra Abdullah hoca geldi.
  • r_u_h  (14.06.12 23:40:53) 
euro ne demek arkadaş gelmiş çin,hindistan diyorsunuz.benim demek istediğim bu kadar az nüfusa rağmen adamlarda yetenekli futbolcular var ve elemeleri geçip katılabiliyorlar.bizde sürüsüne bereket herkes halısaha oynar,milyonlarca taraftar olur,trilyonlarca lira harcanır futbol için.buna rağmen bu başarısızlık çok kötü kimse alınmasın.

çok mu rahat türk futbolcular yoksa yönetimimiz mi çok kötü,arkadaş ben dünya 3.sü olduğumuz maçtaki ruhu istiyorum gençlerde yok sanırsam.

ayrıca helal olsun irlanda seyircisine.gol yedikçe alkışladı adamlar.bizde bu eksi var birde habire yuhalarız.bok var yuhalıyosun kendi takımını.
  • seindfeld  (14.06.12 23:44:50) 
milyonlarca lira bizim futbolumuza, gençlerimize harcanmıyor ki, elin duyulmamış, kendi takımında oynayamayan oyuncularına yılda 5 milyon dolar veriyoruz. dışarıya gidiyor para. o paranın yarısını alt yapıya harcasalar bikaç sene sonra 10 tane çok iyi futbolcu çıkar. irlanda yı bilmiyorum ama ingiltere ekolü vardır kesin, ingilizlerde küçük yaşta eğitime çok önem verir futbolda. bizde herkes halı saha oynuyor ama bilinçsiz oynuyor, altyapı için ne teknik ekipman yeterli ne yeterli sayıda iyi hoca yetiştiriliyor.

tabi bunlarda dediğin taraftar sabrı etkisi de önemli. adamlar gol yiyince alkışlıyor, biz olsak ıslıklarız, hemen başarı gelsin istiyoruz, 5 maç yenilen teknik direktörü yolluyoruz, o sene şampiyon olunsun diyoruz. chelsea ye bak adam kaç senedir milyar dolarları akıttı, yeni aldı karşılığını, ama bi kerede gidip ne biçim takım bu daha para harcamam demedi.
  • r_u_h  (15.06.12 00:44:42 ~ 00:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.