[]

windows 7 ultimate 32 bit

4 gb ram var bunu kurarsam 3 gb mı kullanabilecek? 64 bitle 32 bit arasında başka önemli bi fark var mı? bi sorun var bilgisayarda sanırım 64 bit win7 ile alakalı 32 kurmayı düşünüyorum o yüzden soruyorum.




 
başka bir şeyden, donanımsal bir bozukluktan da kaynaklanıyor olabilir ama 32 bit windows 7 ile gül gibi çalışan bilgisayara 64 bit windows 7 kurduktan sonra benim de yaşamadığım sorun kalmadı. bilgisayar bazen açılmıyor bile, 2 3 denemeden sonra açabiliyorum. hiç olmuyordu artık arada kitlenmeler oluyor. bir de en önemlisi video açtığım andan 1-2 dk. sonra kesin kitleniyor bilgisayar. neden kaynaklanır bilemedim.

senin sorunun cevabına gelicek olursak evet 4 gb'ın hepsini kullanamıycak bilgisayar 32 bit olursa. önemli farklar var gibi ama ben de tam hakim değilim teknik konulara.
  • esenbogan  (14.06.12 21:20:33) 
2^32 ile 2^64 sayıları kadar fark var arada. 64 bit kur.


  • cetoxim  (14.06.12 21:24:09) 
4g ram için fark etmez. 6-8-12-16-64g ram fln kullansan 64bit kullan ama 4g ram de hic bi sikim farketmez.


  • buryan  (14.06.12 22:47:47) 
64 bit kur imkanın varsa. 3,25 gb kadarını adresleyebiliyor 32 bit işletim sistemi. Ne gerek var ki 32'ye?

Sürücülerin varsa sorun falan yaşamazsın. Ben 5 bilgisayarda 2 seneden fazladır kullanıyorum Ultimate 64 biti. Taş gibi. Bir kere format atmadım, ne şişme, ne kasma var.
  • ahmetcan44  (15.06.12 13:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.