[]

macbook pro fazla ısınıyor ve ses çıkarıyor

2.53 ghz core i5
4 gb ram 1067 mhz ddr3

böyle bir alet,alalı 1 sene olacak yakında. sürekli ısınıyor ve fan sesi çıkıyor. bir şey izlerken, sadece safar, açıkken bile ısınıyor. durduğu yerde bile ısınıyor ve afallıyor haliyle. photoshop falan zaten iyice yavaşlatıyor kanser ediyor beni.

neden olabilir bu? bir çözümü var mı?

 
Activity Monitor'den islemci kullanimina, hangi uygulamanin islemciyi somurdugune bir bakin. Normal degil cunku isinmasi, belki arkada calisan bir program vardir.


  • crown  (14.06.12 17:35:32) 
tam almayı düşünüyorken tekrar düşüncelere gark ettin beni.aldığın zamandakine oranla fan sesi daha mı fazla ? ısınmasına gelince belli bir süre açık kalınca haliyle çok ısınıyor.bizim kursta da var aletler arkası yanıyor ama o kadar ses çıkarması düzgün değil.
overclock yapmayı denedin mi hiç ?

  • seindfeld  (14.06.12 17:36:41) 
birşey izlerken derken, dizi sitelerinde falan flash'lı oynatıcılar zaten macleri baya bi ısıtıyor..
Photoshop'a bişey diyemem, ben normal core2duo macbook'umla 18mp fotolar işliyorum, hatta finalcut'ta fullhd video kurgusu yapıyorum. Öyle kanser edecek bi durum yok.

Belki fan'a bişey olmuştur.
  • rodriguez2  (14.06.12 17:36:43) 
Aynı sorun bende de var ve yakın zamanda alınmış makinalar. Büyük ihtimal aynı seriden kullanıyoruz. O yüzden bu duyuruyu takipteyim fakat işin çözümü servise gitmekte. Büyük ihtimal donanımsal sorun bulunmazsa fan temizliği yapıp geri verecekler. İşimi gücümü bu bilgisayardan yaptığım için o servis süresini bir türlü göze alamıyorum. Tavsiyem götür yetkili servise.


  • reyals  (14.06.12 17:36:47) 
ben de başka bilgisayar olmadığı için o bekleme süresini göze alamıyorum. bu aletin şarjında da sorun çıkmıştı değiştirmeleri 2 hafta aldı.

activity monitorden de cpu kullanımı fln normal görünüyor gayet. ama flash ısıtıyor olabilir cidden, o flash yüüznden sürekli kitleniyor zaten öylece donup kalıyor sadece fare oynuyor ama ne tıklıyor ne de başka bir şey.

bi yerden başka bi pc edinebilirsem en mantıklısı servis sanırım yine de.
  • april12th  (14.06.12 17:46:50) 
valla bende core 2 duo 2.0 ghz olanı var, leopard ile gelmişti, 1 yıl boyunca fan sesi duymadım aletten. ki çok ağır ugulamalar kullanıyorum genelde. makine üzerinde aynı anda 2 vm çalışıyor biri oracle server, birisi de test platformum. normal mac os tarafında ise development ortamı falan netbeans çalışıyor. hiç sıkıntı yoktu, snow leopard'a geçince aynen dediğin gibi oldu. 1 hafta falan sürdü sonra bir güncelleme çıktı eski moduna geri döndü. o haftaya kadar alette fan olduğundan şüphe etmeye başlamıştım neredeyse.

şu aralar pek sorun yok diyebilirim. zaman zaman acayip bir ısınma ve fan sesi oluşuyor hemde uzun süre ama bu makineleri bu hale getiren şey adobe flash player'dan başkası değil. bunu bilir bunu söylerim.

activity monitörde flash container, shokwave plugin falan olunca abanıyor. sikimsonik dizi siteleri her yeri flash reklamıyla dolduruyor ve o da yetmezmiş gibi boktan flash tabanlı media playerları ile sistemi ağlatıyor.

ben browser olarak chrome kullanıyorum. bu duruma çözüm için de flash disabler diye bi plug-in vardı sanırım onu kurdum sadece onay verdiğim yerdeki flash içerik yükleniyor.
  • coder6006  (14.06.12 17:53:21) 
coder6006, dediğin programı deneyebilirm ben de. şu an snowleopard benim de lion a geçsem mi diye de düşünüyorum acaba bi değişiklik olur mu diye.

chrome sürekli donduğundan ben bu aralar mozilla veya safari kullanmaya çalışıyorum.

i5 mi core2duo kadar iyi değil acaba 15inch i5 ile 13 inch i7 arasında kalmıştım alırken keşke de 13 inchi alsaymışım.
  • april12th  (14.06.12 18:01:24) 
yani öncelikle lion'a geçmediğimi tekrar söyleyeyim. ben uzun bir süre snow leopard da devam edebilirim. şu an 10.6.8 sürümünü kullanıyorum. eğer güncelleme varsa yapmanı tavsiye ederim. ayrıca bugün flash player güncellemesi de çıkmış onu da bir güncelle istersen. bu arada mountain lion'ı da bir görmek lazım. ben onu bekliyorum.

benim makine 13inch unibody 2008 late olanı. core i5 kullanan bir arkadaşım var ama hiç şikayetçi değil. hatta ben de geçmeyi düşünmüştüm ama ram ve disk upgrade'i yaptım. şuan 8gb ddr3 1066 ram ve 500 gb seagate hybrid disk var. performansı gayet iyi.
  • coder6006  (14.06.12 21:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.