[]

Bir minik kedi beslemek istiyorum, iki de olabilir.

Bana aylık masrafını söyler misiniz ortalama? Böyle de sorunca çok çirkin oldu ama; ne bileyim aşı gerekecek, mama gerekecek, pire vs işleri ile ilgili önemlere gerekecek.. değil mi?

Not: kedileri çok seviyorum, daha önce köpek besledim.


 
güzel mama ve kum kulanacak, parazit ve aşı uygulamalarını düzenli yaptıracak, vakti gelince de kısırlaştıracak olursan aylık 100-150 lira gibi düşünebilirsin:)

arada bir kemirecekleri kulaklık ve şarj cihazlarını, tırnaklarıyla yırtacakları giysilerini, ilk başta alacağın kum kabı, kedi taşıma kabı, tırmalama direği gibi masrafları saymıyorum.
  • atrophy  (14.06.12 17:06:07 ~ 17:09:22) 
2 kedi yemek ve aşı dahil yıllık 1200-1500 tl kadar. tabi bunda üst sınır bulunduğunuız şehire göre değişiyor. benim adanadaki vet.im aşılara çok az para alıyor. ama mersindeki annemlerin vet.'i benim adanada 2 kediye ödediğim aşı parasından fazla parayı mersinde ödüyor. yani bunun dışında aylık yemekö + kum masrafı 100 tl'yi geçmez (geçmez diyorum, 40-50 tl bile olur. ikisi de dişi olursa biraz daha az yiyor dişiler (her zaman değil ama) benim birisi eşek kadar bir erkek olduğu için dişinin 2 katını yiyor. :) aşı sayısı ilk yıl dışında az zaten. ilk aylarda ve yıl köpeğe göre az ama yetişkin kediye göre fazla.


  • ben smyrna  (14.06.12 17:07:06) 
ben sokaktan bi kedi buldum. aldım eve getirdim. aşılarını yaptırdım, kısırlaştırdım toplam 100 lira.

ona kum alıyorum, mama alıyorum aylık 25-30 lira arası gidiyor.

ev kedisi olursa, dışarı salmazsan parazit aşısına gerek yok sürekli.
  • spiritus sanctus  (14.06.12 17:49:57) 
kum en pahalısı 13.75ti benim gördüğüm, aynı slika kumlar farklı yerlerde farklı fiyata satılabiliyor. ve 1 ay gider deniyor ama ben 3 haftaya yaklaşınca dayanamıyorum o görüntü ve kokuya.

mama da sana kalmış, market mamaları iyi olarak bilinmez genelde, ben science diet alıyordum 35 tl civarındaydı ama sonradan fazla gelmeye başladı daha uygun fiyatlara yöneldim.

kumkabı olarak kapalı olanları tercih edersen görüntü ve koku olayı bir nebze daha iyi olabilir.

ilk aşılardan sonra her ay aşı olmuyor zaten.
  • april12th  (14.06.12 18:23:29) 
aylık mama masrafı yaklaşık 30-60 arası değişecektir mamasına göre. kumu da 15-20'yi geçmez. yetişkin bir kedi için yıllık aşı masrafı 125tl. 3 ayda bir iç parazit için 40tl, 2 ayda bir de dış parazit 25 tl. yani iç-dış yıllık 310tl. yavru alacağın için de aşıları bitene kadar ilk yıl 210 lira ödersin.


  • just fa  (14.06.12 23:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.