[]

Askerlik Tecil Hakkında

2012 Ocak ayında üniversiteden mezun oldum. Bugüne kadar okul hallediyodu tecil işlemini. Mezun olalı 5 ay geçti üstünden ama tecil işlemi için şubeye gidemedim bi türlü. bi sorunla karşılaşır mıyım? Prosedür nedir tam olarak?




 
Ilk is olarak askerlik subesini arayin, telefonda cok yardimci oluyorlar. Ne yapmaniz gerektigini detaylica anlatirlar.


  • lightblue  (14.06.12 15:50:23) 
Ben de yaklaşık 3 hafta kadar gecikmiştim. Ocak mezunlarındanım. Sen de 2 ay gecikmiş oluyorsun. Korkmuştum ama sorun olmadı.

Askeralma Dairesi Başkanlığı'na gittim. Ankara'da olduğumdan, ilçe oraya bağlıymış. Girişte cep telefonunu bırakıp sıra numarası alıyorsun. Sonra bağlı olduğun ilçenin bankolarına gidip sıranı bekliyorsun. 4-5 tane form dolduruyorsun. Genel bilgiler ve sağlık durumunla ilgili, kısa formlar. Sonra diyorlar ki git bunu şube komutanına imzalat falan. İmzalatıyorsun ve seni muayeneye gönderiyorlar. Artık o gün yetiştirebilirsen yetiştirirsin. Olmazsa kaç gün süreceği doktorlara ve sağlık durumuna bağlı.

Burada ufak bir not: gözlük kullanıyorsan ve iki gözünün numaraları toplamı 14,25 ve üzeri ise (astigmat dahil) askerlik yapmıyorsun, çürük raporu veriyorlar. 14 ve altında askerliğe elverişlisin. Muayeneyi sözlü yaptılar, sadece gözler sınırda olduğu için biraz onunla uğraştım. İşlemler bittiğinde gerekli imzaları atıyorlar ve belgelerini alıp tekrar ASAL'a gidiyorsun. Sonra askerliğinin 2 yıl tecil edildiğini söylüyorlar sana.

Kağıtlarında yedek subay aday adayı olarak görüneceksin 4 yıllık bitirdiysen. Ayrıca tecil edilse dahi bu son muayenen. Bir daha muayene olmayacaksın, tecil bittiğinde askersin.

Gerekli belgeler: Diplomanın aslı + 4 adet fotokopisi, nüfus cüzdanı, 4 adet çok eski olmayan vesikalık fotoğraf.

Kolay gelsin.
  • ahmetcan44  (14.06.12 15:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.