[]

HD DVD ler neden bu kadar ucuz

sendit.comda dvdlere bakarken hd dvdlerin çok ucuz olduğunu gördüm, neden acaba, blu ray dvdler çıktığı için mi, pcdeki normal dvd sürücüler hd dvdleri okuyor mu, sanırım ekran kartımın desteklemesi gerekiyor, son olarak pcde bu dvdlere türkçe altyazı ekleyerek izleyebilir miyim?




 
toshiba hd-dvd'nin bluray karşısında yenildiğini resmi olarak kabul etti ve artık üretmiyor. elinizde hd-dvd okuyan bir alet varsa almanızda çok fazla sakınca olacağını sanmıyorum. ha işin teknik detayı var mıdır çok fazla bilmiyorum o ayrı. önümüzdeki bir yıl içinde hddvd kalmayacağı da bir gerçek.


  • teritori  (09.10.08 14:48:54) 
@teritori

hd dvd okuyan bir aletim yok, pclerdeki standart dvd sürücüler okur diye düşünmüştüm, almayayım o zaman.
  • tiny toon  (09.10.08 15:14:56) 
normal dvd okumaz hd-dvd ya da blu-ray okuyucu olması gerek. sadece hd-dvd okuyan aletler var toshiba nın ürettigi onlarda baya ucuz. ama almak pek mantıklı değil tabi ki. sadece ekran kartı değilde komple sisteminiz performansı belli bir kriterin üstünde olması gerek izlerken takılmalar yaşayabilirisiniz. (pc için) evet türkçe altyazı da ekliyebilirsiniz ama biraz zahmetli bir iş şu an icin. sadece pc de izlemek icin normal bir rip izler gibi yapabilirsiniz bildigim kadarı ile ama turkce altyazı ekliyip hd-dvd haline getirmek istiyorsanız forum.divxplanet.com da başlıkları vardı.


  • rurouni  (09.10.08 16:44:21) 
kısaca hd dvdler artık çöp olduğu için.


  • darknum  (09.10.08 22:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.