[]

Dini olay,ürün,işyeri ve meşgalelerle dalga geçmek

Arkadaş süper dinine bağlı biri değilim.Zina da ettik ediyoruz.O yüzden baştan söyliyim taraflı mısın değil misin diyenler için bu bilgilendirme.

Demin bim konusu açılmış."neden bim neden değil" diye.Yok yeşil sermaye,yok cumada kapanıyor falan filan yazılmış.Ne kadar sığ düşünceler.Ulan coca cola alırken diyomusun "yabancı sermaye bilmem ne" diye.İsterse 1m sakalı olsun banane arkadaş.Al ürününü çık git.He ama dersiniz "kalitesiz bilmemne" eyvallah derim git o zaman kaliteli al.Güzel bir eleştiridir bu ama insanların cumaya gitmesine,içki içmemesine ne karışırsın ki ?

Şu zamana kadar gördüklerimde (ki içki içip sarhoş olmak az gelir o kadar pis ortamlara girdim çıktım) içki içen her türlü içmeyene göre zararlı.Ulan aklın yerinden gidiyo içince ama içmeyeni "yobaz" diye kötülüyosun.

Sanane,banane,kimene diyorum.Herkes isteği b.ku içsin,yesin,giysin,giymesin.Yani havalar ısındı kızlar başladı soyunmaya ben dermiyim "ayıp kızım bu ne böyle" diye ? yoo ne diye diyeyim gayet hoşuma gider.ne güzel memleket.Ama bununla çağdaşlığı bağdaştıran zihniyeti ne yapmak lazım ?
yada giyer çarşafını gezer.Banane arkadaş giysin kim karışır.

Dalga geçenlere soruyorum tutunduğun dal nedir diye ?

 
"ülkeyi ele geçircekler abi" mantelitesi var. markette ülker almak istemeyen bi asker demisti. sanırım korkuyorlar.


  • alideemir1  (14.06.12 12:55:27) 
Sana mı soracaklar neye dair mizah yapacaklarını? Kimsin sen?

Kimse senin cinsel hayatına karışmıyorsa, sen de kimseye karışma.

Ayrıca biraz ekonomi ve istatistik araştırması yap. Türkiye'de tüketici kitlelerinin nasıl davrandığına dair. Bu ülkenin "helal ürün" damgası görmeye ihtiyaç duyan bir tüketici kitlesi var. Elbette kendi ideolojisindeki firmaları tercih ederler. Sen hiç şakirt yurdunda eti gördün mü?
  • rearazem  (14.06.12 13:02:14) 
+1 alideemir1

Ülke iran olucak korkusu var.Ne kadar düşünmeden yoksun insan olduğunu gösterir bu düşünce de...Korkucak önlem alacak bir şey varsa bence pkk ve doğudaki pkk lı kürtler olmalı
  • ipktgl  (14.06.12 13:03:21) 
Ayrıca bira içende böbrek taşı, kadeh şarap içende kalp rahatsızlığı olma riski daha azdır. Fazla su içersen ona bakarsan hidrasyondan ölürsün, hatta zayıflatma merkezinde böyle bir ölüm olmuştu. Önemli olan kendini bilmek.

Ha, eğer içmeyeni şaka yollu değil de cidden ezik diye aşağılayan varsa onun da çarkına sıçayım.
  • rearazem  (14.06.12 13:04:10 ~ 13:05:01) 
@rearazem bu konuşulanları mizaha yorduysan sende bi sıkıntı olmalı.hem kimseye karışılmıyor bence sadece herkes özgürce ne yaparsa yapsın deniyor.bu sinir nedir ki ?
şakirt yurdunda et yiyemedin diye mi bu tantana :)

  • ipktgl  (14.06.12 13:08:49) 
Müslüman değilim. Birilerinin insanları Müslümanlaştırma ya da Hristiyanlaştırma çabalarına gıcık oluyorum. Yeşil sermayenin insanların beynini yıkama ve onları kandırma amacıyla kullanıldığını düşünüyorum. Bu sebeple ben Doğrudan Yabancı Yatırımları ya da çok uluslu ne idüğü belirsiz şirketlerin ülkede yatırım yapmasını isterken, yeşil sermayenin bu ülkede faaliyet göstermesini istemiyorum. Keza Coca-Cola olsun, bir ülkeden kazandığı parayla o ülkedeki insanların dini görüşlerini manipüle ettiğine inanırsam, onu da istemem. Bunun yanında, bir marka kaliteli hizmet sunuyorsa ister Müslüman olsun, ister Hristiyan, neden oradan alış-veriş yapmayayım?

İçki konusuna gelirsek... İçki içen adamın verdiği zarar, eğer kalkıp da birine tecavüz etmedikçe, yeşil sermayeli dolandırıcıların verdiği zarara nazaran daha hafif, anlık ve geçicidir. Çünkü yeşil sermayecilerin hedeflerinin bir kısmı gencecik çocukları okutmak maksadıyla beyinlerini yıkamak olduğu için, bıraktığı yaralar yıllarca sürecek cinsten. Bu sebeple içki içenler, yeşil sermayecilerin yanında melek kalır.

Çağdaşlık konusunda ise... TDK'ya göre "çağdaş" kelimesinin tanımı: Bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan, çağcıl, uygarca, asri, modern.

Kim ne giyerse giysin, buna karışamam ama ben de bu çağda sırf sünnet diye peygamber gibi giyinenleri bırak da "çağ" bakımından yargılayabileyim. Kimsenin giyimine karışmıyorum ama bu durumu "günümüzle" bağdaştıramıyorum. Bu benim düşüncemdir. Sen de buna engel olamazsın.
  • otonom  (14.06.12 13:12:48 ~ 13:15:10) 
paranın dini yoktur. yeşil sermaye ülkeyi falan ele geçirmeye çalismiyor. hepsi diger patronlar gibi yavaak. ulkeyi ele gecirmek gibi bi niyeti olsa bile daha cok kazanmak icin yapar bunu..


  • alideemir1  (14.06.12 13:27:22) 
Markette satılan ürünlerle kafanın yıkanıldığı arasında bağdaşlık kurabilen insanlar varken ne konuşursak boş efendim.
Açıldığından beri alışveriş yapıyorum kafam falan yıkanmadı aynı tas aynı hamam gidiyorun.

Yabancı şirketlerden alışveriş etmek onları kalkındırmak güzel bir amaç evet adamlar gelişsin ne gerek var yerli sermayeye.

Kafa yıkamaya gelince.Bunun açılımı nedir ? İnsanların kuran kursuna gitmesine dini öğrenmesine kafa yıkama deniliyor sanırım ? Müslümanlıktan mı korkuluyor ? Müslümanlığı bilen birisi tam anlamıyla korkmamalı.

Tecavüz ve kafa yıkama ? Tamam efendim bu yorumdan sonra cevap veremeyeceğim.Bayanlar cevap versin.Kafanız mı yıkansın yoksa tecavüze mi uğrayın ? karşılaştırmak bile saçma.

günümüzle giyimi bağdaştıramıyorsunuz.Sizin kendi göz zevkinizdir bu durum.70 sene önce herkes şapka takıyordu.Türkiyede kot pantolon yokken nasıl giymeye başladık ? Amerika sağolsun yaptı gönderdi kendi kültürüne uydurdu bütün dünyayı.Giymiyormuyum giyiyorum kim ne derse desin giyerim çünkü umrumda bile değil giyme diyenler.Sizin neden insanların nasıl giyindiği umrunuzda ?
  • seindfeld  (14.06.12 13:31:59) 
yoo dalga geçmiyorum. onları yazan benim -> herkes kendine yakın olan zengin olsun ister. param yeşile gidiceğine param kırmızıya gitsin.. evet ülker para kazanacagına milka para kazansın .. cemaat kazanacagına koç grubu kazansın gibi..
cumaya gitmelerine karışmıyorum , gidebilirler .. ancak o marketlerde kadınlarda çalışıyor o zaman bi zahmet na-mahrem demeyip kasaya geçsinler.. na mahrem demesine de karışmam kendi bilir ama o zaman çalışmasın orda bi zahmet otursun kocasının hareminde , harem ağaları olmadan çıkmasın dışarı !
pembe otobüs mevzusu 2 gündür gündemde pardon ama bunu benim kendimi ait hissettiğim zümre taraf atmadı ortaya, saadet partisinin fikri şimdi söyle bana kim kimi ayrıştırıyor kim kimi farklılaştırıyor.
  • mortac  (14.06.12 14:02:57) 
gerçek müslümanlıktan korkma gibi bir durum yok , ama gerçek müslümanlık hoşgörüsü sadece efsanelerde var.. birde osmanlı bi ara gerçekten hoşgörülü olmuş o yüzden zaten ankara savaşı hezimetinde ayakta kalabilen şehzadeler o sırada vasal olarak osmanlı ordusunda bulunan sırp despotu ''hadi rumeline , evimize dönelim '' demiş.. gerçek müslümanlık öğretiliyormu? gerçek müslümanlık kuran kurslarının kapısından içine giriyor mu ? şu an binlerce öğrenci mürid yetiştirmiş cübbeliniz fuhuştan içerde , motorcu adnan ı bilen biliyor zaten , bir de fethullah hoca efendiniz vardı , usa de sürgünde.. uuu yeeee adamım gercek müslümanlık versus topluma örnek olan din adamları -- '' i against i'' massive attacktan bonus gelsin . hazreti ömerinizin adaleti hazreti alinizin adaleti 1200 yıl önce onlarla beraber öldü. sonrası hep birbirinizi yediniz , birbirinizi yememek için başka ülkelere feth e giriştiniz. arabistandan kalkıp iberya yarım adasını işgal etmek ne amk ?
ayrıştırma mı alayını yapmıormu sag görüşlü partileriniz. pembe otobus ne ? kürtaj ı din yasaklıyor bahanesiyle yasaklamak ne ? zaten inanıyorsan oldugu zaman ''allah rızkını verir'' der yaparsın ben inanmıyorsam bana bu dayatman niye ? zina okey fırsat geçtikçe yapıorum , karşılıklı anlaşma neticesinde oluyor bu kimseye tecavüz etmiyorum kimseyi zorla yataga atmıyorum ee benim zinam eger islam hak diniyse günah okey ya bırak cehennemde yanmayı göze alıyorum ben sen beni kurtarmaya kalkma bi zahmet dayatmalarınla sen yapma günahsa canım kardeşim.. bırak ben istediğim gibi günah işliyim inan sonuclarını biliyorum ama umursamıyorum.. sen sonuclarını umursuyorsan işleme . senden bana neee ?? benden sanaaa neee??

  • mortac  (14.06.12 14:14:15) 
@seindfeld

Nasıl anlıyorsun? :)

1-) Mesela oradan oda parfümü alınca soluduğun hava beynini yıkamıyor. Ve ben böyle olduğunu iddia etmedim. Kazandığı parayı aktardığı yerden bahsettim.

2-) Yabancı şirketlerden alışveriş yapmak her zaman kötü değildir. Sen bu ülkede yabancı şirketlere satış izni vermezsen, o şirketten bir şey almazsan, sen de onun ülkesinde satış yapamazsın. Peki sen kendi ülkende üretemediğin ya da pahalı ürettiğin bir şeyi nasıl tedarik edeceksin? A malını dışardan alırken 5 birim para veriyorken, onu kendi ülkende kıt kaynaklarınla üretmeye kalkarsan 10 birimlik kaynak harcamak mantıklı mı?. Kaldı ki, yabancı işletmelerin istihdam faydası ve yerli şirketleri rekabetçi olmaya zorlaması, kaliteli ürün üretmeye teşvik etmesi gibi faydaları da vardır. Eğer yabancı şirketin kazandığı parayı doğrudan ülkesine götürmesini istemiyorsan koyarsın kotanı, çıkartamaz bütün kazancı dışarı(bak ne de güzel kafiyeli cümleler). Dünya ekonomileri merkantalist ekonomi anlayışını terk edeli çok oldu. Şu "eski kafalılığı" biraz bir köşeye bıraksak? Bak, Rusya'sı Çin'i bile serbest piyasacı oldu. Yeşil sermayeli AKP bile ülkeye yabancı sermayeyi davet ediyorken sen kalkmış burada "Yabancı şirketlerden alışveriş etmek onları kalkındırmak güzel bir amaç evet adamlar gelişsin ne gerek var yerli sermayeye" diyorsun. Oldu bebeğim.

3-) İster Müslümanlık olsun, ister Hristiyanlık olsun, daha ufacık çocukların aklını dini bilgilerle doldurmak saçmalıktır. Sen Müslümansın. Küçük çocuklara, onlara herhangi bir tercih şansı tanımadan Hristiyanlığın aşılanmasını ister misin? Sen de bir Müslüman olarak çocukların Müslümanlığı seçerek "doğru yolda" olmasını istemez misin? Hristiyanlar da Müslüman değil, Hristiyan olmasını ister değil mi? Ama onlara her ikiniz de şans tanımıyorsunuz ki? Beyinlerini yıkıyorsunuz. Bırak abi, kendi karar versin? Niye yıkıyorsun?

4-) Tecavüz vs beyin yıkama. Sanki ben bu rekabette tecavüzden yanaymışım gibi bir izlenim oluşturmak hoş olmamış. :) Sanki her alkol alan tecavüz ediyor. Peki tacizci imamlara, papazlara ne demeli? Yani aslında ben bu karşılaştırmayı yapmak istemezdim ama... Her neyse. Alkol alma bireysel bir durumdur, taş çatlasa sadece ufak bir grubu etkiler. Ama şu beyin yıkama denilen olay güruhları, toplumları hatta nesilleri etk,l,yor. Bkz. (Müslüman olan toplumlar ve içindeki bulundukları rezil durum)

Kot mot olaylarına girmişsin. Üşendim bir şeyler yazmaya. Sıkıldım senden. :)
  • otonom  (14.06.12 14:18:29 ~ 14:37:21) 
Türkiyede ki tartışmalar genelde tartışan tarafların birbirlerine fikir dikte etmesidir.

Ben demiyorum ki arkadaşım bunu yapma şunu yapma.Mantıklı geleni söylüyorum.Sadece şuna cevap verin eğer ki özgürlük yanlısıysanız ( özgürlük dedim de şimdi de onu açıp uzatmayalım mevzuyu...genel yasaların koyduğu özgürlüğü diyorum) şuna cevap verin yeter.

İsteyen istediği şeyi giyer,istediği dine inanır,istediği gibi içer,istediği gibi çocuğunu eğitebilir buna kimse karışamaz.Benim felsefem budur.Tabiki hepsinin genel kümesi kimseye zarar vermeyecek şekilde yapması.

Türk insanı o kadar salak değildir.Beyin yıkamakta o kadar kolay değildir.
  • seindfeld  (14.06.12 15:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.