[]

Kullandığını bulaşık makinesi ?

Arkadaşlar almak istiyorum ama internette yazılan yorumlara pek güvenemiyorum.Evinizde kullandığınızın modeli nedir,kaç programı vardır,ses çıkarıyomu,ne kadar sürede yıkıyor,su giderleri nasıl ?

Fiyat tabiki önemli max 600 e alabileceğim bir makine olsun.


 
arçelik'in kampanyalı bir ürününü almıştık 630TL ye. en ucuzundandı sanırım, 2 programlı basit birşey. Çok ses yapmıyor ama yılaması uzun sürüyor (1 saat kadar) ve eğer az bulaşık var ise buna yönelik bir program yok.

Tavsiyem azbulaşık ile veya durulama ile çalışabilecek orta karar birşey alman. Özellikle de bosch marka almanı öneririm, 50 ye 100 e bakma. pahalı ve çok sık değiştirmediğin aletler bunlar, 1 kere al iyi olsun.
  • zenlaid  (14.06.12 09:56:42) 
arkadaşı düzeltmek istiyorum, 1 saat bir bulaşık makinesi için kısa bir programdır, ortalama makinelerde normal programlar 3 saate kadar sürüyor.


  • talemon  (14.06.12 10:03:48) 
bulaşık makinesi önemli abi. bence ucuza kaçma. sonuçta o yıkanacak olan tabak çanak ile yemek yiyeceksin tekrar. o yüzden bu konuda iyi bir şey almalısın. şahsen 600 ün üzerine biraz ekleyerek siemesn ya da bosch alabilirsin.
biz de siemens var. ses olayı mutfağın kapısını kapatırsan hiç olmaz. yani hafif bir gıcırtı tarzı sesler işte. 3 programı var. 55 dakikalık bir programı var hemen hemen hep onda yıkıyoruz. su giderleri hakkında emin değilim ama daha tasarruflu olduğunu söylüyorlar.
@talemon
1 saat kısa değil ama 3 saatlik program ben hiç görmedim.
  • benaslindayohum  (14.06.12 10:09:25) 
Bende de en ucuzundan 3 programlı Siemens var ve memnunum. Ama keşke biraz daha fazla verip daha çok programlısından alsaydım diyorum. O programlara çok ihtiyacım olduğu için değil; ama zenlaid'in de dediği gibi gerçekten kısa olan programlar çok programlı makinelerde oluyor ve eğer benim gibi tabakları makineye koymadan önce sudan geçiriyorsanız zamandan ve elektrikten tasarruf oluyor. Bu arada ben de 3 saatlik bir programa denk gelmedim. En azından Bosh, Miele ve Siemens üçlüsünde yok öyle bir program.


  • SiyamkedisiZorro  (14.06.12 10:34:32) 
Hmm güzel tavsiyeler.Şunu gördüm sizce nasıl? Adam 9 programlı makineyi 600 e satıyor.Hemde arçelik.Bi bit yeniği olabilir gibi geliyor bana.Modeli 6095 edi imiş adama sordum.

www.sahibinden.com
  • seindfeld  (14.06.12 11:29:41) 
bosch'un iki yıl önce alınan bir modelinde iki saatten uzun süren program var. bana da çok uzun geldi, bulaşık dediğinin bir, olmadı bir buçuk saatte bitmesi lazım fikrimce.
marka diye atlamayın yani, dayanıklı olabilir belki (ki henüz söylemek için erken) ama fonksiyonları yetersiz olabiliyor o fiyat aralığında.

  • gkhncnzdgn  (14.06.12 14:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.