[]

17 Ağustos ve 12 Kasım Depremleri

Öncelikle bu depremleri hatırlattığım ve hatırlatacağım için ne kadar üzgün olduğumu belirterek ve özür dileyerek başlıyorum.

Bu depremler ışığında bir araştırma yapıyorum. Projem bütünüyle bireysel. Ne okul, ne başka biri için, ne de bir kurum için. Bireysel olarak başladığım ve bireysel olarak devam edeceğim bir araştırma. Sonucunda da o anlarda neler yaşandığından, istatistiki verilere, deprem öncesi olduğu iddia edilen ilginç olaylardan etkilemiş olabileceği var sayılan yer hareketlerine, dönemin gazete manşetlerinden yapılan yanlışlara, öne sürülen teorilerden bugüne dek nelerin değiştiğine kadar daha sayamayacağım geniş bir alanı içeren bir kitap oluşacak, yani inşallah bitirebilirsem.

Bu nedenle şu an araştırmanın henüz çalışmakta olduğum aşaması deprem anında ve takiben sonraki dönemlerinde yaşananlar. Ben her iki depremi de yaşamadım. Tanıdığım kişilerin, yaşadığını bildiğim arkadaşlarımın bir kısmı ile görüştüm ve bilgi aldım. Amacım bu acıları hatırlatıp kimseyi üzmek değil. Gerçekten önem verdiğim bir şey bu çalışma.

O nedenle; bu depremi yaşayan veya bir şekilde etkilenen kişiler bana bu aşamada yardımcı olur mu? Yaşadıklarınızı, yaşamadıysanız ne ölçüde etkilendiğinizi, yakınlarınız yaşadıysa onların başına gelenleri, deprem anından itibaren yaşanan sancılı süreçleri bana anlatabilir misiniz? Ancak bundan ciddi anlamda etkilenecek arkadaşlar lütfen iki kere düşünsün, kimsenin psikolojisini alt üst etmek istemem. Duyuruyu cevaplayarak, mesaj atarak, sözlük üzerinden mesaj atarak yanıtlayabilirsiniz. Muhtemelen mail yoluyla bu anlatımları sağlarız.

Not: Sözlüklerde konuyla ilgili yazılan tüm entryleri okudum. O nedenle sözlüklerden link vermezseniz sevinirim. Direk görüşebilirsem daha sağlıklı olacaktır. İstenildiği takdirde, ismin gizli tutulacağını belirteyim. İsminizi vermek istemezseniz kesinlikle gereken hassasiyeti göstereceğim. Teşekkürler şimdiden...

 
anlık mesajlaşma şeklinde olursa sorularına cevap verebilirim. her ikisinde de bolu'daydım. direkt olarak hiçbir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum ama soruların varsa elinde seve seve cevaplarım.
saygılar.

  • njtbcrn  (13.06.12 19:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.