[]

Interrail - Trenler, Tren Rezervasyonları, Gece Trenleri

Selamlar pek gezgin duyuru ahalisi,

13 Temmuz - 3 Ağustos arası 22 günlük bi interrail turumuz var. İki kişiyiz. Amsterdam'dan başlayıp Fransa'da Paris ve Bordeaux'u geçip ardından bir İspanya turu ve Güney Fransa'yi içine alan, İtalya çizmesinin içine şöyle bi girip çıkıp Viyana kapılarından Prag ve Berlin'e dayanan, oradan da İstanbul'a döndüğümüz bir yolculuk olacak bu. Her şey tamam gibi, uçak biletleri, global pass bileti alındı. Şu anda çantalar hazırlanıyor. Üç şehirde (Amsterdam, Madrid, Prag) hostel rezervasyonları yapıldı, geri kalanlarda ne gelirse artık.

Fakat kafamıza takılan asıl mevzu şu tren tarifeleri. Birkaç soru var şöyle:

1) Şimdi her yerde bazı hızlı trenlere, gece trenlerine ya da bazı özel trenlere binmeden önce rezervasyon yaptırılması gerektiği yazıyor. Tamam, rezervasyon yapılır ama nasıl yapılıyor bu rezervasyonlar?

2) Bordeaux'dan Madrid'e geçerken 11 saatlik bir yol gösteriyor haritada, o yol için ücretsiz gündüz trenleri var mı sadece global pass biletiyle bineceğimiz? Gece trenleri varsa supplement ücretler nasıl seyrediyor bilen var mıdır acaba?

3) Kimi yerlerde bu rezervasyon gerektiren gece trenlerine falan rezervasyonsuz binip yemekli vagonlarda ya da koridorlardaki taburelerde seyahat edilebildiğini okudum. Nedir ne değildir bu durum, ceza yeme olasılığı falan var mı?

Bunların haricinde trenlerle ve tarifelerle ilgili malumatı olan, en az ekstra harcamayla yolculuk yapabilmemizi sağlayacak ve bizim için pek değerli tavsiyeleriniz varsa söyleseniz çok sükela olur.

Son olarak, istediğiniz bir şey var mı? Dönünce Ankara ya da Mersin içi teslim edebilirim.

 
1- interrail yapmadım çok bilgim yok. ama 1 ay önce italyayı gezdim. şehirler arasında trenle yolculuk ettim. trenler bizdeki gibi herkesin istediği yere oturdugu araclar değil. koltuk numarası var. bu da en azından binmeden once interrail biletinle gişeye ugrayıp "biniyom bak" demen gerektiğini gösteriyor.

kameranın bolca memorysi olsun. bir de yağmurluk al haziran deme..
  • eleventh american esme has met  (13.06.12 15:29:28) 
1- trene binmeden 2-3 dakika önce bile garda gişelerden yapıyorsun. bindiğinde göreceksin ee tren bomboş ben rezervasyon yaptım, sanırım interrailcılardan para kazanmak üzere uygulama.

2- tam cevabını bilmiyorum ama ücretsiz gündüz treni varsa da 20 saat sürer.

3- geçen yıl temmuz ayında bende yaptım, trenlerin büyük çoğunluğu boştu hemen hemen hepsinde. bir sorun çıkacağını sanmam ama yine bu soruya cevap vermiş sayılmam.

sabah trenleri genellikle bomboştu ben yaptığım zaman, yata yata gidiyordum. italya'da hızlı trenler için 10euro rezervasyon parası veriyorsun, diğer trenler beleş ama tabii en az 1-2 saat fark oluyor ulaşımda.
italya için hostel ve diğer sorularını, amsterdamla ilgili sorularını mesaj atabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım.

paristen bana bi' kupa alsan güzel olur, kargo falan öderim ben, ne zaman geldiği de önemli değil.
  • cikolataligofret  (13.06.12 15:42:32) 
hosteli mosteli boşver. belki ilk gece garanti olsun diyorsan olabilir.

couchsurfing çok daha eğlenceli.

trenlerde haftasonları cuma - pazar gidiş dönüşler yoğun olur. buna dikkat et.
  • merhum  (13.06.12 16:05:50 ~ 16:08:57) 
1- Oldukça yoğun bir zamanda gidiyorsunuz. Mutlaka rezervasyon yaptırın. Rezervasyonu çoğu zaman bineceğiniz trenin kalktığı gardan yapabilirsiniz(Az da olsa netten de oluyor bildiğim kadarıyla) Ne kadar önceden yaparsanız fayda var.

2- İspanya'da yanlış hatırlamıyorsam supplement ödemeden trene binmemiştim. Gece trenlerinde yine emin değilim ama 40-50 euro arası bir ücret ödemiştim ekstra. Rota da aynıydı. Tren de o ünlü 'hotel train'lerden değil sıradan bir overnight trendi. 2. sınıf olduğunu belirtmeme gerek yok sanırsam.

3- Öyle bir şey ben de duydum. Ceza olasılığı ve trenden atılabilme olasılığı var tabii. Şans işi. Rezervasyon yaptırmadın diye değil de ekstra ücret varsa onu vermedin diye ceza yersin ama.

Tavsiye etmediğim bir zamanda gidiyorsunuz. Bunun için rezervasyon olayını ciddiye alın yoksa çok zorluk çekersiniz. Eee interrail zaten böyle planlı-programlı bir şey değil zorluklar da bunun bir parçası diyorsan haklısın tabii. Ama ucu açık iki ihtimalli planlar her zaman hayat kurtarır. Biz dışarda da yattık, tren de kaçırdık, kaçak da seyahat ettik. Bunlar plan da yapsan oluyor ama biraz özen durmadan sorun çıkmasını önler.

Couchsurfing hem hayvanat bahçesi gezer gibi gezmemenizi sağlaması hem de ekonomik açıdan faydalarıyla candır. Rahatça sosyalleşir, iyi arkadaşlar edinirsiniz.
  • alors  (13.06.12 17:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.