[]

Yurt Dışı Yaşanacak Şehirler

Sözlükte aradım mamafih bulamadım. Gün gelir de bu ülkeyi terk etmem gerekirse diye yurt dışında nerede zorlanmadan güzel ve huzur içinde yaşarım diye merak ediyor ve sizden de tecrübeleriniz ışığında fikir bekliyorum. beklentim, türklerin de bulunduğu, ana dilini öğrenene kadar belli bir süre ingilizce ile yaşayabileceğim, sosyal hakları iyi olan, dünyada diğer ülkelerle vize filan gibi sıkıntısı olmayacak kadar karizması olan, ekonomisi güçlü bir şehir.

Not: evli ve 1 çocuk babasıyım, ana dilim gibi ingilizcem var, 2 üniversite mezunu ve kariyeri olan biriyim. yaş 33.

Not2: Paris, Amsterdam, New York, Roma, Floransa, Bruksel, Moskova, St Petersburg belli bir süre yaşadığım yerler. Onlar harici tavsiye olursa iyi olur.

 
stockholm?


  • mahnita  (13.06.12 11:42:50) 
viyana.


  • madman  (13.06.12 11:49:51) 
bütün iskandinav ülkelerinin refah seviyesi gayet yüksek olduğu için insanları da insandır ama... oralarda yaşayan çok arkadaşım ve akrabam var hepsi türklere karşı biraz önyargılı olduklarını söylerler. ama orda referans arkadaşın varsa herşey daha kolay olur.

ayrıca singapure, bir avrupa şehrinden daha avrupa asya ülkesidir. suç oranı nerdeyse yok ve işçi açığı var. tek kusuru küçük bir yer olması. ayrıca asyada en düzgün ingilizce burda konuşuluyor.

montreal (kanada) da yaşayan arkadaşım var. öncesinde almanya da sonrasında rusyada çalıştı bir süre. burda rahatım hacı diyor ama nedir ne değildir pek bilmiyorum.

benden bu kadar : )
  • kumdan kale  (13.06.12 11:51:27) 
kesinkile prag. 1 sene yaşadığım ve fırsat olursa ömür boyu yaşamak isteyeceğim bir şehir. istanbul'a kıyasla hem daha güvenli hem daha ucuz hem daha eğlenceli çekçe bilmemek sorun değil genelde herkes ingilizce konuşuyor.


  • j000ker  (13.06.12 12:00:06) 
stuttgart.


  • roket adam  (13.06.12 12:11:15) 
Cape Town / G. Afrika


  • sister blister  (13.06.12 12:21:54) 
o kullanıcı adını nasıl aklında tutuyorsun ya (:

melbourne.
  • bugünlerden geriye bir yarına gidenler  (13.06.12 12:23:01) 
Tamamından emin değilim ama yılda bir ay Japonya. Herşeyden uzaklaşıp huzur bulmak için iyi bir seçenek olurdu bence.


  • ex902  (13.06.12 12:40:46) 
neden bilmiyorum ama yaşamaya imkanım olsa Birmingham'da yaşardım.


  • isott  (13.06.12 13:31:03) 
Porto


  • dursunkaptan  (13.06.12 14:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.