[]

İnternet var ama bağlanmıyor

Ben alt kattaki komşumla interneti paylaşıyorum onunki wireless benimki kablolu 2-3 saat kadar önce elektirikler gitti geldi benim internette sorun yok fakat onun bağlantı yok sinyal var fakat internete bağlanmıyor derdini anlamadım bir türlü




 
herseyi kapatip acin.


  • compumaster  (08.10.08 21:41:47) 
denedim fayda yok dns le ilgili bir şey olabilirmi acaba


  • Bravefart  (08.10.08 21:44:30) 
sizin makinenizde dns server ayarlari otomatik degilse, ve ya diger makinedekinden farkli ise ayni yapmayi deneyin. router'i hard reset atmayi deneyebilirsiniz (tum ayarlari bozulur ama)


  • compumaster  (08.10.08 21:50:24) 
bir de wireless baglantisi mi kopuk, yoksa wireless tam olarak calisiyor (mesela internete cikmadan router'a baglanabiliyor, veya sizin makinenize ping atabiliyor) ama internete mi cikamiyor?


  • compumaster  (08.10.08 21:54:30) 
hiç bir şey yapmadım kendiliğinden geldi kaldır vur işte duvara ya


  • Bravefart  (08.10.08 22:09:31) 
modemin arayuzune baglanmaya calisin. 192.1681.1.1 gibi bir adresi olabilir. baglaniyorsa dnsde olabilir problem. baglanmiyorsa vistada diagnose and repair diye bir secenek var sag alt kosedeki icona tiklayinca (turkcesi nedir tam emin degilim). xp de de buna benzer bir secenek var. ip alamiyor olabilir modemden yada routerdan. diagnose diyince boyle bi secenek sunar eger durum bu ise.


  • oshamahue  (08.10.08 22:26:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.